DIGITALNA NAPLATA

Isprobali smo aplikaciju koja će vam olakšati plaćanje parkinga u Zagrebu, evo prvih dojmova

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 01.06.2018 15:19
  • Objavljeno 01.06.2018 u 15:19
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Najnovije tehnološko rješenje za zagrebačke vozače stiglo je u obliku aplikacije za Android i iOS, a mi smo ju odlučili isprobati

ZgPark je najnovija aplikacija iz Zagrebačkog Holdinga koja je namjenjena informatički osvještenim vozačima. Ona na osnovnoj razini zamjenjuje odlazak to naplatnih automata ili petljanje po SMS porukama, a na naprednoj kontrolu nad cijelim voznim parkom, uplaćivanje pre-paida, kupovinu dnevne, mjesečne ili godišnje karte te konačno, olakšanu vožnju u za to prilagođenim parkirnim mjestima.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Damir Rukavina

Elegantno i jednostavno

Aplikacija ZgPark prije svega se koristi za kupnju, plaćanje i nadoplatu parkirališnih karata u javnim garažama (Rebro, Petrinjska, Langov trg) i na javnim parkiralištima.

Za razliku od velikog broja 'domaćih' aplikacija s kojima smo se susreli, ova izgleda zbilja funkcionalno. ZgPark je karakterističan zbog jednostavnog i čitkog sučelja, vrlo jasnog izbornika i zanimljivog i elegantnog sustava regulacije korisničkog 'parking fonda'.

Funkcionalnost prije svega

Primjerice, ako se nađete u drugoj zoni, a želite platiti sat ili dva parkiranja, samo otiđete do odgovarajućeg izbornika, na jasnom i velikom meniju izabarete koliko sati želite platiti, izaberete vozilo (u slučaju da ih imate nekoliko) te platite parking. Aplikacija će vas podsjetiti kada je vaše vrijeme parkinga pri kraju te vam ponuditi daljnju nadoplatu.

Svaki segment, od kupnje jednokratne parking karte do mjesečne ili godišnje pretplate na mjesto u garaži banalno je jednostavno te se svodi na prolazak kroz nekoliko izbornika. Za svo plaćanje dovoljna valjana kreditna kartica.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Damir Rukavina

Zamjerke i zaključak

Unos kreditne kartice u izbornik aplikacije ujedno je jedina prava zamjerka. ZgPark se oslanja na zasebni sustav naplate koji nema veze sa mikrotransakcijama vezanima uz dućan (App Store ili Play Store), već je autonoman. Ovo među ostalim znači da serverima Zagrebačkog holdinga ostavljate broj kreditne kartice, što u modernoj eri cyber kriminala ulijeva barem trunkicu straha u kosti.

  • +3

Milan Bandić predstavio aplikaciju ZGpark

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Također valja naglasiti kako za plaćanje parkinga ovog puta morate imati prethodno uplaćen iznos ili račun koji premašuje 20 kuna. Drugim riječima, osuđeni ste na prepaid koji je, u osnovi, jednokratno skuplji od parkinga plaćenog SMS-om ili gotovinom te od vlasnika zahtjeva da, kako bi mu se cijela stvar isplatila, češće koristi plaćeni parking.

SOFTVER KAO SAVEZNIK

Pronašli smo sedam korisnih aplikacija za sve koje izluđuju proljetne alergije

Pogledaj galeriju
8

Što se bugova i nedovršenih značajki, u drugu ruku, tiče - tu nismo mogli naći prigovora. ZgPark je jednostavan, elegantan i oku ugodan pomoćnik za parking u Zagrebu koji je prije svega namijenjen redovitim klijentima Zagreb Parkinga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!