1.4 MILIJARDE DOLARA

Intel kupuje Infineonov odjel za bežične čipove

30.08.2010 u 15:57

Bionic
Reading

Njemački proizvođač čipova Infineon Technologies u ponedjeljak je priopćio da je dogovorio prodaju dijela poslovanja s bežičnim čipovima američkom tehnološkom divu Intel Corp-u za 1,4 milijarde dolara

Kako se navodi u tome priopćenju, transakcija bi trebala biti zaključena u prvome tromjesečju 2011.

Infineonova jedinica Wireless Solutions Business (WLS) u 2009. je bila zaslužna za trećinu ukupnih godišnjih prihoda te kompanije u visini 3,03 milijarde eura (3,85 milijarde dolara), ali je u godini ranije poslovala s gubitkom.

WLS proizvodi bežične platforme za proizvođače mobilnih telefona kao što je Apple Inc, a Intel se nada da će pridonijeti rastu u sektorima mobilnog računarstva, pametnih telefona, te ugrađenih računalnih sustava, stoji u zajedničkom priopćenju dvaju kompanija.

'Akvizicija Infineonovog WLS dijela poslovanja učvršćuje drugi kamen temeljac naše računalne strategije - internetsku povezanost - te nam omogućuje da ponudimo portfelj proizvoda koji pokriva kompletnu lepezu bežičnih opcija a obuhvaća Wi-Fi, G3, WiMAX te LTE', kazao je čelnik Intela Paul Otellini.

U sklopu nastojanja usmjerenih na diversifikaciju poslovanja Intel je ovaj mjesec kupio tvrtku koja proizvodi sigurnosni softver McAfee za 7,68 milijardi dolara.

Prošli je mjesec snizio prognozu prihoda u trećem tromjesečju na 11 milijardi dolara, s ranijih 11,6 milijardi.

Infineon je priopćio da će mu ova prodaja omogućiti usmjeravanje na temeljne segmente poslovanja sa čip karticama, te sigurnosnim, automobilskim, industrijskim i višenamjenskim čipovima.