OD 13. DO 18. 11. NA VELESAJMU

Info se više okreće gejmerima

24.10.2012 u 18:28

Bionic
Reading

Sajam informacijskih tehnologija obilježit će dvadesetogodišnjicu interneta u Hrvatskoj, ali i znatno više se posvetiti ljubiteljima računalnih igara

Sajam Info ove će godine biti podijeljen u dvije cjeline različitog trajanja. Tako će od 13. do 18. studenoga u paviljonu 7 Zagrebačkog velesajma biti ponuđen niz zabavnih i obrazovnih sadržaja namijenjenih širokoj publici.

Između ostalog, bit će organiziran Reboot Infogamer, događanje iza kojeg stoji friško pokrenuti domaći časopis Reboot, a koje će ponuditi najnovije naslove na konzolama PlayStation 3 i Vita, natjecanja u igranju računalnih igara (novih i retro), analogne igre na ploči, kartaške igre kao što je Magic the Gathering...

Najavljeno je predstavljanje softvera i hardvera za konzolu japanskog proizvođača, od sustava Wonderbook za igru 'Book of Spells' (na kojoj je radila i autorica 'Harryja Pottera' J. K. Rowling), preko kolekcije sportskih simulacija 'Sports Champions 2', do novih naslova za konzolu Vita.

Osim Sonyja, predstavit će se i Samsung, koji će prikazati tablete i prijenosnike namijenjene igranju, kao i novu generaciju pametnih interaktivnih televizora.

I ove godine će biti izložena stara računala iz riječkog muzeja 'Peek & Poke'. Novost će biti muzej mobitela, koji će prikazati cjelokupnu dosadašnju povijest mobilne telefonije.

U sklopu stručno-poslovnog dijela, koji će biti održan od 15. do 17. studenoga, u suradnji s CARNetom (koji je ujedno i partner ovogodišnjeg Infa) bit će obilježena dvadeseta godišnjica interneta u Hrvata.

Osim besplatnog bežičnog interneta za sudionike i posjetitelje, CARNet je priredio niz predavanja, prezentacija i radionica vezanih uz digitalne knjige, računalnu sigurnost, obrazovanje, virtualni identitet...

Imat će vlastiti demo kutak, gdje ćete moći isprobati njegove usluge. Učenici osnovnih i srednjih škola moći će sudjelovati u natjecanju Izazov, čija će tema biti računalna sigurnost. Najbolje čekaju nagrade.

Što će sve ponuditi, pogledajte na CARNET-ovim stranicama

U sklopu prve hrvatske otvorene tvornice softvera, za koju je zadužena udruga Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera, moći ćete pratiti članove udruge dok programiraju i pitati ih sve što vas zanima.

Zavirite li u DiSiCon expo, moći ćete vidjeti što je novo u svijetu elektroničkog prikazivanja, upoznati se s tehnologijama poput optičkog prepoznavanja automobilskih tablica, ali i pogledati pokoji laserski šou.

Sve skupa pratit će prigodne prodaje računalne opreme, poslovni susreti, okrugli stolovi i niz drugih sadržaja.

Info će biti održan zajedno sa Sajmom glazbe i multimedije te usporedno sa sajmovima Interliber, Educa.hr i ZimSki Show.

S ulaznicom - koja će koštati 10 kuna za đake, studente i umirovljenike te 15 kuna za ostale građane - moći ćete se vratiti u sajamske prostorije do tri puta. Za organizirane posjete možete dobiti 20 posto popusta.