FRANKFURT IAA

Infiniti Q30 premium kompakt spreman za otkrivanje

26.08.2015 u 17:15

  • +2

'Infiniti Q30'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Infiniti

Bionic
Reading

Frankfurtski Motor Show ugostit će i rivala Mercedesovoj A-klasi iz Nissanovog luksuznog odjela Infiniti. Model Q30 'Premium Active Compact' bi trebao biti prvi takav kompakt ovog proizvođača, a nastao je na temelju Q30 koncepta prikazanog na sajmu automobila u Frankfurtu prije dvije godine

'Dizajn je ključni stup branda Infiniti, a novi Q30 Active Compact savršeno utjelovljuje taj pristup. Ovaj automobil donosi prepoznatljiv dizajn, dinamična vozna svojstva i individualnost koju naši kupci očekuju', rekao je Roland Krueger, predsjednik Infinitija. Dodao je i kako ovim prvim ulaskom u kompaktnu klasu nastavljaju ofenzivu na ostale proizvođače, uz otkrivanje novih mogućnosti za kupce.

Dok se koncepti i automobili zasnovani na njima znaju drastično razlikovati, dobra stvar je da su s Q30 koncepta u automobil koji će imati premijeru na Frankfurt Motor Showu preneseni svi bitniji detalji. Inifiti hrabro tvrdi kako će potpuno izmijeniti segment kompaktnih vozila svojom novom kreacijom, a svakako je zanimljivo da će model ugledati i svoju crossover varijantu dogodine - QX30.

Zanimljivo je da će oba modela dijeliti i istu platformu s glavnom konkurencijom, Merdecesovom A-klasom i GLA crossoverom.