POKAZALO ISTRAŽIVANJE

Igranje igara će od vas napraviti boljeg vozača!

11.08.2016 u 08:09

Bionic
Reading

Prema istraživanju objavljenom u Psychological Science, igranje igara koje traže značajnije motoričke sposobnosti i koordinaciju u konačnici dovodi do vidljivog poboljšanja i u stvarnom životu. To se posebno odnosi na simulacije vožnje - i stvarnu vožnju

'Naše istraživanje govori kako igranje akcijskih video naslova već od pet sati može biti vrlo učinkovit alat za pomoć u razvijanju motorike i poboljšanje svega vezanog uz stvarnu vožnju', rekla je Li Li, voditeljica istraživanja s NYU Shanghai.

Korištenjem simulatora vožnje, istraživači su usporedili igrače akcijskih video igara (koji su igrali barem pet sati tjedno u periodu od pola godine) s onima koji nisu igrali takve naslove. Rezultat je pokazao kako je prva grupa imala mnogo bolje vještine zadržavanja na stazi i bolje vještine vezane uz vizuomotornu kontrolu. Štoviše, istraživanje je demonstriralo i kako igranje simulacije vožnje ili akcijskog naslova poboljšava vizuomotornu kontrolu već nakon pet do deset sati igranja.

Zaključak istraživanja je kako igranje akcijskih naslova i simulacija vožnje može imati pozitivan i koristan učinak na ljude, posebno za trening.