KONFERENCIJA

IDC održao forum o računalstvu u oblaku

16.10.2013 u 18:52

Bionic
Reading

Na konferenciji su detaljno obrađene teme poput trendova na temu računarstva u oblaku i povrata uloženih sredstava, mobilnog poslovanja te povezanih novih aplikacija i platformi i društvenih mreža

U zagrebačkom hotelu Antunović održan je IDC Cloud Leadership, Enterprise Mobility & Social Media Forum, peta konferencija o računalstvu u oblaku. Sudjelovalo je stotinjak krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija.

Forum je otvorio Milan Kalal, IDC-jev stručnjak za regiju srednje i istočne Europe na temu IDC-jevih analiza vezanih uz 'treću platformu' u današnjem IT okruženju. U ime kompanije Veem zanimljivu prezentaciju imao je Sylwester Derda, koji se osvrnuo na najmodernija rješenja za zaštitu podataka u virtualnom okruženju.

Stjepan Vuković iz tvrtke InfoCumulus govorio je poslovnim društvenim mrežama kao korisnim komunikacijskim alatima unutar poduzeća. Juniper Networks i lokalni partner Storm Informatika te njihov izlagač Michael Fritz koncentrirali su se na vezu cloud tehnologija u perspektivi virtualizacije i SDN-a (Software Defined Networking).

Petra Čiček i Sanja Grčić Plečko iz Microsofta bazirale su zajedničku prezentaciju na četiri velika trenda koja će utjecati na novo razdoblje radne okoline. Renato Telen iz Megatrend poslovnih rješenja objasnio je razloge razloge za preseljenje poslovanja (IT) u oblak.

U ime kompanije S&T Hrvatska i partnera Extreme Networks George Kountouris izlagao je na temu Data centara, dok je Neven Kundija predstavio rješenja i usluge za infrastrukturu računalnog centra APC Schneider Electrica.

Zadnji predavač bio je Marko Makovac iz ProMDM-a na temu sigurne upotrebe mobilnih uređaja u poslovanju.

Konferencija je završila diskusijom na kojoj su svoje viđenje trenutnog stanja na domaćem informatičkom tržištu izložili predstavnici hrvatskih i globalnih IT kompanija.