U PROSINCU

I Meizu želi upasti na tržište mobitela iz snova

10.11.2016 u 07:17

Bionic
Reading

Mnogi s nestrpljenjem čekaju iPhone koji Apple navodno priprema za 2017. godinu, a koji bi trebao donijeti možda prvi iUređaj bez podebelih okvira oko zaslona. Kao pravo iznenađenje, Xiaomi je nedavno predstavio upravo takav uređaj iz snova Mi MIX, a po svoj prilici će sličnu stvar otkriti i Meizu 24. prosinca

Kinezi su uistinu pokazali kako se to radi. Jasno, glasine o sličnom uređaju kineske tvrtke Meizu valja uzeti sa zrnom soli - no tehnologija za uređaj koji se u računalnim prikazima pojavio na mreži Weibo je već tu. Za mobilni uređaj kojem praktički kompletnu prednju površinu čini golemi zaslon je potreban tek kvalitetan softver koji registrira slučajne dodire. Za zvuk iz slušalice, mikrofon, ambijentalni senzor i čitač otiska prstiju već postoji tehnologija koja bi mogla raditi 'kroz staklo' zaslona.

Nekoliko računalnih prikaza, pod uvjetom da su točna interpretacija onoga što dolazi, sugerira kako Meizu priprema upravo takvo što, čime bi nadišli i Xiaomijev uređaj, koji se rasprodao u deset sekundi. Očito je kako korisnici u moru istih formata mobitela traže nešto novo i inovativno. Možda će 2017. godinu obilježiti upravo takvi modeli - bez okvira.