IMPRESIVNO

Mobitel o kojem svi sanjaju rasprodan u 10 sekundi!

07.11.2016 u 15:30

Bionic
Reading

Xiaomi možda jest mlada kompanija, no itekako su veliki na sceni mobilnih uređaja. Da znaju svoj posao sugerira i početak ograničene prodaje najnovijeg uređaja za kinesko tržište - modela Mi MIX, o kojem mnogi sanjaju već duže vremena. Uređaj praktički bez okvira oko zaslona rasprodan je u samo deset sekundi!

Ovim je Xiaomi oborio vlastiti rekord u prodaji, koji je 1. studenog ove godine postavio novi uređaj Mi Note 2 - u 50 sekundi do potpune rasprodaje. Mi MIX, za kojeg je Xiaomi naveo da planira proizvoditi u svega 10 tisuća primjeraka mjesečno, rasprodan je u 10 sekundi.

Naravno, posrijedi je viralni marketing i uopće nije jasno o kojim konkretnim količinama uređaja je riječ, no jednako je jasno da su ljudi diljem svijeta opčinjeni modelom bez okvira oko zaslona.

Xiaomi je u prodaju izbacio dva modela uređaja Mi MIX, Standard Edition s 4GB radne memorije i 128GB spremišnog prostora te Exclusive Edition sa 6GB radne memorije i 256GB spremišnog prostora.

Na žalost, još uvijek nije jasno hoće li model Mi MIX ugledati svjetlo dana na tržištima van Kine, no sve govori u prilog tome da u Xiaomiju imaju spremna iznenađenja za globalna tržišta i da ga s razlogom zovu 'kineskim Appleom'. Hoće li napraviti sličan uređaj manje dijagonale zaslona namijenjen globalnim potrošačim masama? Možda na novosti neće trebati čekati predugo - Mobile World Congress u Barceloni je udaljen tek nekoliko mjeseci...

Via GSMArena