JOURNE TOUCH

I iz Toshibe dolazi multimedijski tablet

25.09.2009 u 10:52

Bionic
Reading

Toshiba Europe GmbH danas je lansirala Toshiba JournE touch, prijenosno, bežično kućno tablet računalo za multimedije, sa zaslonom osjetljivim na dodir veličine 7 inča (17,78 cm)

'JournE touch čudesna je inovacija, a osobito nas raduje pomisao na načine i mjesta ljudske interakcije i rada sa servisom YouTube, koje će ovaj uređaj omogućiti', kaže Francisco Varela, voditelj razvoja strateških partnerstava servisa YouTube iz San Bruna u Kaliforniji, SAD.

Youtube je tek jedan servis iz širokog, unaprijed zadanog asortimana na računalu JournE touch, kako bi se osigurao brz i jednostavan pristup informacijama, zabavnim sadržajima i društvenim platformama putem bežične mreže.

JournE touch također omogućuje pristup Acetraxu, servisu koji pruža videozapise na zahtjev, s mogućnošću preuzimanja i prijenosa filmova izravno na uređaj, zatim FrameChannelu koji korisnicima omogućuje odabir sadržaja koji će se slati na njihove uređaje (TV-e, MID-ove, digitalne okvire za slike, digitalne dekodere), Picasau, Flickru, MSN Messengeru te bilo kojim RSS izvorima.

Ležište za JournE touch, koje se može dodatno kupiti, opremljeno je USB i HDMI (multimedijsko sučelje visoke razlučivosti) priključcima, omogućujući povezivanje s prijenosnikom ili TV uređajem radi prikaza sadržaja – vlastitih fotografija i videozapisa ili sadržaja preuzetih s Interneta – na većem zaslonu.

Korisnici se po LCD zaslonu osjetljivom na dodir od 7” (17,78 cm), omjera 16:9 i s pozadinskim LED osvjetljenjem, mogu kretati vrškom prsta ili uz pomoć digitalne tipkovnice. JournE touch može se prilagoditi korisnikovim željama jer se dodavanje aplikacija, mijenjanje ikona i umetanje novih veza na omiljene internetske platforme lako izvodi.

Dimenzije ovog multimedijskog uređaja su 189 mm (š) x 133,6 mm (d) x 14 mm (v), a teži samo 450 grama. Litij-polimerna baterija traje i do 14 sati, pružajući dovoljno vremena za reprodukciju glazbe. Gledati videozapise ili pretraživati Internet možete u razdoblju od najviše dva sata. Uređaj je serijski opremljen ugrađenom memorijom od 1 GB, koja se može proširiti dodatnom SD karticom kapaciteta do 32 GB.