DOMAĆE APLIKACIJE

HTmatika je kviz za djecu i Photomath

27.10.2015 u 15:58

Bionic
Reading

U suradnji s tvrtkom Microblink koja je kreirala PhotoMath, svjetski poznatu besplatnu mobilnu aplikaciju za čitanje i rješavanje matematičkih zadataka, Hrvatski Telekom odlučio je potaknuti djecu i mlade da se više bave matematikom putem natječaja 'HTmatika'

U HT-u žele popularizirati matematiku kao ozbiljnu i važnu disciplinu, ali istovremeno razbiti zabludu da ne može biti zanimljiva i zabavna.

Natječaj 'HTmatika' odvijat će se putem istoimene online aplikacije i trajat će pet tjedana. Nakon prijave, morat ćete odgovoriti na pet matematičkih pitanja, od kojih su tri tekstualni problemi, a dva su jednadžbe koje možete skenirati i dobiti rješenje pomoću aplikacije PhotoMath (App StoreGoogle Play).

Kada započnete kviz, aplikacija će vam početi mjeriti vrijeme. Troje najbržih HTmatičara koji su točno riješili sve zadatke bit će pobjednici i  osvojiti tablet računalo Samsung Galaxy Tab A 9.7 LTE + SIM s uključenih dva GB prometa.


'Projektom 'HTmatika' dajemo svoj doprinos popularizaciji matematike, čime pridonosimo jačanju društva znanja, a onda i ubrzanju znanstvenog napretka. To nije od interesa samo nama u visokotehnološkim industrijama, nego i cijelom društvu, jer nema društvenog problema koji se ne može riješiti kreativnom primjenom tehnologije, a to znači matematike', istaknula je Ana Pauzar iz HT-a.

'Pametni telefoni mijenjaju svijet u mnogim područjima, pa tako i u području edukacije. Radimo na tome da PhotoMath u suradnji s HT-om pridonosi tome da djeca lakše savladavaju matematiku uz novo i ugodnije iskustvo učenja', rekao je Damir Sabol, jedan od idejnih začetnika aplikacije PhotoMath, javnosti inače poznat i kao anđeo ulagač te osnivač Iskon Interneta.

Više: HTmatika