BRŽE MOBILNO SURFANJE

HT proširio mrežu 4G u Zagrebu

15.10.2012 u 14:38

Bionic
Reading

Dvadeset kvartova u metropoli dobilo je pristup trenutno najbržoj postojećoj mreži. Time je pokriveno otprilike pola glavnog grada

Nakon što je u srpnju svojim korisnicima ponudio veću dostupnost 4G mreže u Splitu, Osijeku i Rijeci, Hrvatski telekom i omogućio je isto i znatno većem broju Zagrepčana.

Mobilnim internetom četvrte generacije i brzinama surfanja do deset puta većim od danas surfaju korisnici u dvadeset zagrebačkih kvartova u kojima HT uvodi ili proširuje svoju mrežu 4G.

Riječ je o Dubravi, Prečkom, Rudešu, Črnomercu, Španskom, Donjoj Kustošiji, Borongaju, Gajnicama, Vrapču, Centru, Donjem gradu, Trešnjevki, Sigetu, Trnavi, Jankomiru, Maksimiru, Jordanovcu, Savici, Sesvetama i Volovčici.

Tim proširenjem trenutna populacijska pokrivenost Zagreba mrežom 4G Hrvatskog telekoma temeljenoj na tehnologiji LTE iznosi 50 posto.

Kartu pokrivenosti signalom HT 4G - uključujući otprije pokrivena područja - moguće je detaljnije vidjeti na stranicama Hrvatskog telekoma

Korisnici koji se nalaze na rubnim dijelovima dostupnost 4G signala mogu provjeriti upisom svoje adrese na za to predviđeno mjesto.

Posebnu pogodnost za surfanje mrežom 4G HT nudi studentima i mladima između 18 i 28 godina.

Uz korištenje tarife Extreme Mobile net L, jedne od posebno krojenih za najbolje korištenje brzina mobilne mreže 4G, ostvaruju 50 kuna manju naknadu i već od 125 kuna mjesečno neograničeno surfaju uz brzine do 75 Mbps i flat promet do kraja 2012. godine.

Dostupnost brzog interneta strateška je smjernica Hrvatskog telekoma. U ožujku ove godine prvi je u Hrvatskoj, i među prvima u regiji i Europi, u komercijalni rad uključio mrežu 4G temeljenu na tehnologiji LTE.

HT svakodnevno povećava dostupnost mreža 3G i 4G te ima najveću populacijsku pokrivenost obje mreže u Hrvatskoj.

Želite li znati više o najbržoj mobilnoj mreži? Pogledajte video!