WINDAYS

HT predstavio svoja tehnološka rješenja u Umagu

24.04.2013 u 14:52

Bionic
Reading

Na HT-ovim predavanjima predstavljena je virtualna trgovina ICT Marketplace i usluge u oblaku te poslovna rješenja za male i srednje korisnike

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, i na 13. je WinDays konferenciji partner komunikacijskih rješenja. Na posebnom štandu u sklopu konferencije koja se održava u Umagu predstavljene su Cloud usluge, kao i virtualni dućan ICT Marketplace.

Korisnici su na spandex platnu s detektorom pokreta mogli 'listati' informacije o aplikacijama koje mogu pronaći na ICT Marketplaceu. Također, na štandu su se sudionici mogli upoznati s glazbenom aplikacijom Deezer, kao i uslugom MAXtv To Go.

HT je na konferenciji održao zanimljiva predavanja, u sklopu kojih je Matija Martinović sudionicima pojasnio uslugu ICT Marketplace. Riječ je o visokotehnološkom virtualnom dućanu poslovnih aplikacija i ICT usluga, namijenjen svim poslovnim korisnicima - od malih obrta do velikih kompanija.

I tom uslugom HT širi ponudu usluga u oblaku - uključujući sustav za upravljanje odnosima s korisnicima (Customer Relationship Management), oglašavanje, videokonferenciju, interaktivnu virtualnu učionicu i niz drugih rješenja, na jednom mjestu.

Za korisnike to znači da mogu putem ICT Marketplacea brzo i učinkovito isprobati i nabavljati potrebne poslovne aplikacije i infrastrukturu, koliko trebaju i kada trebaju, uz odgovarajuću korisničku podršku. Time su korisnici oslobođeni velikih kapitalnih investicija i omogućuje im se veća učinkovitost jer se mogu bolje usredotočiti na svoje temeljno poslovanje.

Ivan Kuhar predstavio je koncept koji omogućuje malim i srednjim poduzećima da se jednostavno prilagode novim zahtjevima tržišta gdje se od njih očekuje da budu brzi, fleksibilni i online. Za to su im potrebna efikasna IT, telco, a na kraju i marketinška rješenja koja olakšavaju svakodnevno poslovanje i prilagođena su upravo njima.

Omogućuju im potpunu mobilnost i obavljanje posla gdje kod da jesu uz Ured u pokretu, nove kupce u digitalnom svijetu uz Web shop i pakete Google Adwordsa te korištenja novih poslovnih rješenja poput hotelske televizije i hotspota, mini fiskalne blagajne ili mobilnog plaćanja.

Kao komunikacijski partner, Hrvatski Telekom je omogućio wireless mrežu na području održavanja konferencije. Također, na konferenciji WinDays predstavljena je mreža budućnosti TeraStream. Posrijedi je inovativni koncept mreže kojim se omogućuje jednostavnija realizacija i integracija naprednih usluga budućnosti.

TeraStream diže brzinu pristupne mreže za oko 50 puta u odnosu na sadašnje kapacitete – pristup omogućuje korisniku brzinu od jednog Gbit/s. Novom tehnologijom mreže, znatno se smanjuje jedinična cijena prijenosa podataka i omogućuje omasovljivanje izgradnje optičkog pristupa korisnicima.