PAMETNA VOZILA

HT će Greyp električni bicikl opremiti karticom eSIM

22.09.2017 u 11:59

Bionic
Reading

Nova generacija Greypa će putem HT-ovog eSIM profila razmjenjivati podatkovni promet između samog vozila te web i mobilnih aplikacija bez potrebe za fizičkom SIM karticom

Hrvatski Telekom i hrvatski proizvođač električnih bicikala Greyp sklopili su suradnju za novi model električnog bicikla Greyp, koji će HT podržati novom inovativnom uslugom eSIM.  Očekuje se kako će se povezani električni bicikl pojaviti na tržištu iduće proljeće.

Kartica eSIM predstavlja veliki tehnološki iskorak jer zamjenjuje korištenje fizičkih SIM kartica i omogućava raznim uređajima samostalnu povezivost. Tako će nova generacija Greypa putem HT-ovog eSIM profila razmjenjivati podatkovni promet između samog vozila te web i mobilnih aplikacija bez potrebe za fizičkom SIM karticom.

Bicikl Greyp nudi niz zanimljivih značajki poput automatskog video snimanja, praćenja tjelesnog stanja vozača, alarma, daljinskog upravljanja i razmjene podataka putem društvenih mreža. 

Neke od ostalih funcionalnosti su automatski poziv u pomoć na temelju podataka G-senzora i žiroskopa;  prikaz, logiranje i upravljanje motorom na temelju otkucaja srca vozača; prikupljanje i prikaz brzine, pređene udaljenosti, potrošenih vatsati, potrošenih kalorija, trajanja vožnje i slično.

'Kada smo pokrenuli eSIM među prioritetima su nam odmah bila pametna vozila. Greyp se idealno uklapa u našu strategiju širenja tehnologije eSIM  jer je riječ o inovativnom hrvatskom proizvodu koji svojim električnim pogonom ne opterećuje okoliš. 

Sigurni smo da će eSIM uskoro biti globalni standard u ponudi pametnih uređaja, a HT će se pobrinuti da svojim korisnicima ponudi sve više uređaja koji podržavaju tu uslugu', rekao je Richard Brešković, direktor odjela za marketing za privatne korisnike u HT-u.

Fizičku SIM karticu u biciklu će u potpunosti zamijeniti čipset koji će podržavati eSIM uslugu HT-a i koji će omogućiti namještanje postavki za priključke pojedinačnih korisnika preuzimanjem eSIM profila na različite uređaje. 

U sljedeće dvije godine očekuje se da prosječni korisnik imati i više od četiri povezana uređaja, a eSIM tehnologija omogućit će lakšu povezivost korisnika na više uređaja.

Greyp G12S Intro Izvor: Društvene mreže / Autor: Greyp Bikes
  • +2
Električnim biciklom po Zagrebu Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld