inovativna rješenja

Hrvatski Telekom i Microsoft donose napredna cloud rješenja za digitalizaciju hrvatskih tvrtki

  • Autor: promo
  • Zadnja izmjena 29.05.2019 14:14
  • Objavljeno 29.05.2019 u 14:14
Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni operativni direktor za poslovne korisnike

Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni operativni direktor za poslovne korisnike

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski Telekom

U suradnji s Microsoftom, pripadajuće kompanije Deutsche Telekoma iz Srednje i Istočne Europe, zajedno s HT-om i Combisom, nastavljaju s pružanjem visoko standardiziranih usluga digitalne transformacije kroz Microsoft Azure platformu, Dynamics 365 i Office 365 u devet zemalja, od Poljske do Grčke

Riječ je o automatiziranim uslugama koje korisnicima, malim i srednjim poduzećima te velikim kompanijama, omogućavaju prelazak na cloud usluge u vrlo kratkom vremenu. Na taj način, korisnici ubrzavaju svoje poslovanje i mogu uštedjeti 30 – 50 posto troškova u odnosu na tradicionalnu IT operaciju koju bi obavili unutar kompanije.

'Ovom suradnjom sve prednosti digitalizacije i suvremene tehnologije činimo dostupnijim svim tvrtkama u Hrvatskoj, kako onim najvećim, tako i malim i srednjim poduzećima. Korištenjem tih tehnologija hrvatske tvrtke u mogućnosti su biti u skladu sa svjetskim trendovima, a HT im pomaže da budu konkurentnije na domaćem i svjetskom tržištu', rekao je Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni operativni direktor za poslovne korisnike.

'Realizacijom ovog projekta HT grupa će napraviti dodatni iskorak u segmentu cloud poslovanja temeljenog na Microsoft tehnologijama, kroz dodatni razvoj ponude cloud usluga, kompetencija i resursa za isporuku rješenja te time dodatno osnažiti dugogodišnje partnerstvo s Microsoftom na lokalnom tržištu', rekao je Hrvoje Dunkić, direktor Sektora za inovacije i razvoj strateških područja u Combisu.

'Hrvatska ide u pravom smjeru kada pričamo o digitalizaciji zahvaljujući snažnoj podršci i partnerima diljem Europe. Digitalne suradnje poput ove naše imaju veliki benefit za razvoj ekonomije i društva u cjelini' – rekla je Tatjana Skoko, direktorica kompanije Microsoft u Hrvatskoj.

Cloud rješenja pomažu korisnicima da učinkovitije pokreću i razvijaju svoje poslovanje pa koristeći cloud, više ne moraju koristiti vlastiti IT centar s mnoštvom servera i prateće tehnologije poput uređaja za osiguravanje neprekidnog napajanja i hlađenje opreme. Deutsche Telekom ove napredne Microsoftove usluge nadopunjuje vlastitim sigurnosnim paketima, pružajući korisnicima tehnološki napredno i sigurno rješenje za pohranu podataka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!