PRILIKA ZA USPJEH

Hrvatske tvrtke na sajmu CeBIT 2011

28.02.2011 u 10:43

Bionic
Reading

Na jednom od najvećih svjetskih sajmova informatičke i telekomunikacijske tehnologije - CeBIT, ove će se godine između 4.200 sudionika iz više od 70 zemalja predstaviti i osam hrvatskih IT tvrtki

Središnji državni ured za e-Hrvatsku i Hrvatska gospodarska komora, uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, i ove godine organiziraju zajednički nastup hrvatskih tvrtki na CeBIT-u, vodećem svjetskom sajmu informatičke i telekomunikacijske tehnologije, koji se u razdoblju od 1. do 5. ožujka održava u Hannoveru. Tako će se na ovogodišnjem CeBIT-u u paviljonu 6, s oznakom D18, međunarodnoj publici svojim rješenjima predstaviti osam domaćih IT tvrtki: Ademptio d.o.o., Abba d.o.o., Tri D Corpus d.o.o., Cognita d.o.o., Pet minuta d.o.o., Blancom d.o.o., Echo d.o.o. i C-studio.

Na prijedlog Hrvatske gospodarske komore odlučeno je da se na najvećem svjetskom sajmu informatičke i telekomunikacijske tehnologije predstave male tvrtke i njihovi inovativni proizvodi, pa je inovativnost, posebice ukoliko je proizvod izazvao međunarodni interes, bila ključni kriterij pri odabiru tvrtki koje će ove godine, predstavljati Hrvatsku.

Tako će na CeBIT-u 2011 ABBA predstaviti čak tri svoja proizvoda: integrirani bankarski sustav NovoDoba, ABBA Leasing System i iNetBanking, mobilnu bankarsku aplikaciju za iPhone. Ademptio će u Hannoveru predstaviti novitete u već širom svijeta poznatom online editoru za programere, PHPanywhere.net, a tvrtka Blancom GAMERSBOOK, inovativnu aplikaciju za igrače računalnih online igara. Tim Clover studija, autori iPhone aplikacije Air Raid, prve svjetske igre u proširenoj stvarnosti (augmented reality) za društvene mreže, na CeBIT-u će predstaviti dvije nove aplikacije iz domene proširene stvarnosti, dok će Cognita predstaviti uvijek aktualne usluge u IT edukaciji i softverske alate, poput eLearnera, sustava za upravljanje e-učenjem, te Test Modulea, sustava za nadzor edukacije zaposlenika tvrtke. Nadalje, tvrtka Echo na sajmu izlaže Event i-Point, sustav za praćenje organiziranih javnih događanja kao što su seminari, konferencije, skupovi, predavanja, tečajevi, izložbe ili sajmovi, dok Pet minuta predstavlja ShoutEm Mobile App Builder, softver koji omogućuje gotovo svakome da napravi vlastitu mobilnu aplikaciju. Tri D Corpus posjetiteljima sajma predstavlja Corpus, softverski paket za dizajn interijera, dizajn elemenata namještaja, proizvodnju namještaja i kalkulacije troškova proizvodnje namještaja.

Na CeBIT putuje i tročlano izaslanstvo Udruženja za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore, koje će održati radne sastanke s ciljem razmjene iskustava sa sličnim udruženjima i državnim institucijama iz pet europskih i azijskih zemalja.