NA SASTAVNE DIJELOVE

Honda kupila Ferrari i onda ga rastavili, izrezali i bacili u smeće

13.08.2016 u 07:52

Bionic
Reading

Prema informacijama stranice Autocar, Hondin razvojni tim koji stoji iza novog opakog modela NSX vrlo rado je grabio konkurentske jurilice i... rastavljao ih. Jedna od 'žrtava' koje su završile u dijelovima i nakon toga bile bačene je i Ferrari 458

Već od ranije je poznato da je za vrijeme razvoja Honde NSX ova japanska kompanija kupila Porsche 911 GT3, kako bi odradila seriju testova i 'opipala' teren. Porsche ih je zbog toga i zafrkavao, porukom ispod poklopca motora na kojoj je stajalo 'Sretno Honda, vidimo se na drugoj strani'. Honda je koristila i McLaren 12C, ali najveća žrtva naposljetku je ispao jedan Ferrari.

Ferrari 458 je isprva iskorišten za usporedbe, kao i spomenuti McLaren i Porsche, no nakon što su u Hondi bili impresionirani karoserijom, odlučili su ga razrezati i analizirati. Njegovi ostaci su navodno završili u kantama Hondina odjela za istraživanje i razvoj.


Veliko je pitanje hoće li se i Ferrari 'našaliti' s Hondom poput Porschea, jer je talijanska kompanija prijetila i izvođaču Deadmau5u, koji je svoj model 458 'pretvorio' u Purrari s Nyan Cat naljepnicama. Ovom producentu je to teško palo, no naposljetku je morao poslušati Ferrari i vratio ga u normalno izdanje. Nedugo nakon toga upecao je Lamborghini Huracan i stavio dobre stare folije s Nyan Catom.