NESTRPLJIVI SMO

Hoće li se Galaxy Note 5 uopće pojaviti u Hrvatskoj?

18.08.2015 u 15:15

Bionic
Reading

Svoj Galaxy Note 5 Samsung promovira kao uređaj namijenjen onima kojima su prije svega važni multitasking i obavljanje poslovnih obaveza u pokretu, a iako je mnogo takvih korisnika u Hrvatskoj, lako bi se moglo dogoditi da se uređaj uopće ne pojavi u našoj zemlji

Galaxy edge+ i Galaxy Note 5 predstavljeni su prošlog tjedna na tradicionalnom Samsungovom događanju  Unpacked. Oba uređaja specifikacijama i viđenim doista mame korisnike, no više detalja o njima moći ćemo vam reći kada ih isprobamo iz prve ruke.

S uređajem Galaxy edge+ započeli smo naše druženje upravo danas, no Galaxy Note 5 je još miljama daleko od naše redakcije, pa tako i ostalih korisnika u Hrvatskoj. Prema određenim informacijama, Galaxy Note 5 će se pojaviti tijekom ovog mjeseca na tlu SAD-a, Azije i Australije, a u ostatku svijeta nadolazećih mjeseci. Ipak, određeni internetski izvori navode da ako ‘vaše zemlje nema na popisu onih u kojima će se pojaviti Note 5, lako je moguće da se to neće dogoditi’.

Upravo zato kontaktirali smo s hrvatskim ogrankom Samsung Electronicsa i dobili izjavu:

Dostupnost uređaja Samsung Galaxy Note 5 ovisit će potražnji i specifičnostima tržišta. Samsung Galaxy Note 5 bit će dostupan u Sjedinjenim Američkim Državama i na azijskim tržištima u kolovozu te ćemo razmotriti mogućnosti njegova predstavljanja i na drugim tržištima.

Predstavljanjem izvorne serije Galaxy Note 2011. stvorili smo potpuno novu kategoriju pametnih uređaja i postavili novi industrijski standard, koji su potom pratili i drugi proizvođači. Portfelj uređaja za europske korisnike bit će fokusiran na Samsung Galaxy S6 edge+ kako bismo još bolje odgovorili na njihove zahtjeve i potrebe.

Iz navedenog se da iščitati da će se uređaj pojaviti bude li potražnje za njime, no budimo realni. Hrvatsko tržište toliko je minorno kompanijama poput Samsunga, usporedimo li ga s nekim razvijenijima, da je izglednije da - neće.

Šteta, jer radi se o doista odličnom komadu hardvera.