ČEKA SE ODOBRENJE

Hoće li ovo biti novi emotikoni?

23.08.2015 u 06:16

Bionic
Reading

Konzorcij Unicode predstavio je kandidate za nove emotikone, koji bi trebali biti pušteni u optjecaj tijekom iduće godine. Stižu Palm Face i Selfie. Je li među njima još neki kojeg ste dugo priželjkivali?

Emojipedia, web odredište na kojem ćete naći slike i značenja svih postojećih emotikona, nedavno je predstavilo njih još 38 koje planira uvrstiti u svoj sveobuhvatni popis.

Među njima su, između ostalih, prekriženi prsti ('držim fige') i slanina, kao i već spomenuti Palm Face i Selfie te trudnica, klaun, lice kojem je mučno, ROFL...

Na popisu kandidata možete vidjeti kako bi mogli izgledati, što ne znači da će to doista biti njihov finalni izgled. Odobri li ih Konzorcij Unicode (Unicode Consortium), postat će dijelom standardne ponude na raznim operativnim sustavima i dostupni sredinom 2016.


Prvi put upotrijebljeni u Japanu, emotikoni su vrlo popularan alat za komunikaciju online. Gotovo tri četvrtine Amerikanaca koristi ih svaki dan.

Tijekom travnja puno se pričalo o novom izdanju Appleovog mobilnog operativnog sustava, koji je trebao podržavati i rasno raznovrsne emotikone. No, softver je izazivao zbrku na mobitelima onih koji još nisu bili nadogradili svoje operativne sustave.

Više:Fortune