LIGHT L16

Hoće li ovaj 'idiot' pokopati DSLR-ove?

09.10.2015 u 12:59

Bionic
Reading

Startup Light razvija digitalnu kameru sa 16 senzora i leća koja bi mogla DSLR-ove kakve poznajemo učiniti suvišnima. Srećom po proizvođače fotoaparata, koštat će više od većine modela DSLR-ova u prodaji danas

Point-and-shot' kamera L16 dizajnom podsjeća na pametni telefon, no približno je dva puta deblja. Sadrži 16 zasebnih leća, razmještenih sprijeda po kućištu, od kojih svaka ima vlastiti senzor s 13 megapiksela. Šest leća su 150-milimetarske, pet 35-milimetarske, a pet 70-milimetarske.

Operativni sustav je Android. Dolazi sa zaslonom osjetljivim na dodir i podrškom za povezivanje wi-fi vezom.

Kako funkcionira? Nakon što na zaslonu odaberete zoom i kadrirate fotografiju, kamera će upotrijebiti do deset kamera kako bi ju snimila. Primjerice, ukoliko jako zumirate svih pet 150 mm kamera bit će upogonjeno zajedno sa svih pet 70 mm. Svaki senzor odašilje informacije kameri zasebno, koja ih potom slaže u jednu fotografiju.


S obzirom na veliku količinu podataka koju kamera preuzima, fokusiranje može biti promijenjeno kasnije, tijekom obrade. Tako možete zamutiti pozadinu kao što bi to učinili s kamerom Lytro, što niti jedan DSLR ne može.

U Lightu računaju na zaljubljenike u fotografiju koji žele kvalitetu slike višu nego što je moguće postići pametnim telefonima, kao i profesionalcima koji ne žele baš svaki put tegliti tešku opremu na snimanje.

Cijena? Sitnica: 1699 dolara.

Light L16 Camera
The Light Story

Više:Neowin