UZ PODRŠKU EU

Hip-hoperi napravili priručnik za startupove

07.11.2014 u 16:04

Bionic
Reading

Na projektu '4 elements for 4 corners of Europe' okupilo se više od 30 sudionika iz Mađarske, Poljske i Hrvatske, koji se nadaju kako će priručnikom nadahnuti mlade da od hobija kojima se bave stvore unosan posao

Od 13. do 22. listopada u sklopu programa Erasmus plus u Zagrebu se odvilo više radionica razmjene znanja i dobre prakse iz poduzetništva i multimedije, u kojima su sudjelovali mladi poduzetnici iz zemalja Europske unije koji se bave poduzetništvom u hip-hopu i multimediji.

Na projektu 4 elements for 4 corners of Europe okupilo se više od 30 sudionika iz Mađarske, Poljske i Hrvatske, koji su svojim znanjem, iskustvom i idejama stvorili priručnik How to turn your hobby into business. Nadaju se kako će njime inspirirati mlade da od hobija kojima se bave stvore unosan posao.


Osim poduzetničkih procesa potrebnih da se ostvari jedna ovakva ideja, u priručniku možete naći i upute o tome što je potrebno da pokrenete vlastiti glazbeni, foto ili video studio. Preuzmite ga ovdje: How to turn your hobby into a business (e-knjiga)

Napravljena je i službena pjesma te promotivni video:

4 elements for 4 corners of Europe

Projekt je financirala Europska unija. Nositelj je bila organizacija Urbana mladež, dok su partnerske organizacije Sluzewski Dom Kultury iz Varšave (Poljska) te organizacija mladih Birs Egyesület iz Szombathelya (Mađarska). Od lokalnih partnera projekt su podržali Narodno sveučilište Dubrava, udruga IN Flux iz Zadra i Unija mladih Hrvatske.
 
Urbana mladež je neprofitna udruga čiji je glavni cilj okupljanje mladih i aktiviranje njihova potencijala. Bave se organiziranjem i provođenjem programa, projekata i akcija iz područja neformalnog obrazovanja i samoobrazovanja, poduzetništva, multimedije, urbane kulture te glazbe i sporta.