ZA NAVIGACIJU

HERE se nalazi u većini automobila za Frankfurt Motor Show

11.09.2015 u 07:26

Bionic
Reading

Kad je riječ o automobilima planiranim za serijsku proizvodnju, HERE kartografski sustavi i navigacijska rješenja potpuno će dominirati na ovogodišnjem Frankfurt Motor Showu. Od 54 nova modela vozila, HERE će se nalaziti u njih 49...

Iako HERE još uvijek pripada Nokiji, vrijedi podsjetiti kako je njemački trio, BMW, Audi i Daimler, nedavno odlučio dati tri milijarde eura kako bi postali novim vlasnicima ovih poznatih rješenja. Poslovna strana priče u tom smislu bi se trebala dovršiti u prvom dijelu 2016. godine, no čak i nakon toga ostat će na snazi višegodišnji ugovori HERE odjela s više od 25 vodećih proizvođača automobila diljem svijeta.

HERE priopćava i kako je u prvih šest mjeseci tekuće godine isporučeno više od sedam milijuna vozila u kojima je integrirano njihovo navigacijsko i lokacijsko rješenje.

Posebno je zanimljiva i priprema za budućnost - u svijetu autonomnih automobila. HERE tako navodi kako su partneri s više od 10 proizvođača automobila kako bi se u tu svrhu razvili HD Live Map sustavi, a koji će pružiti nikad do sad viđenu razinu kartografske i navigacijske preciznosti. 'Takav sustav će igrati ključnu ulogu u omogućavanju automatiziranih funkcija vozila', stoji u prioćenju.