DO 18. RUJNA

HAMAG-BICRO zove startupove na hackaton, traže se rješenja za korištenje otvorenih podataka

02.09.2020 u 13:30

Bionic
Reading

Prijaviti se mogu studenti, inovativni pojedinci i timovi, kao i startup tvrtke. Pobjednici će dobiti priliku predstaviti se tijekom konferencije LEAP Summit

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Javni poziv za zaprimanje prijava za sudjelovanje u dvodnevnom natjecanju Open Data Hackathon koje će biti održano 27. i 28. rujna u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER).

Traže se inovativna rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam. Prijaviti se mogu studenti, inovativni pojedinci i timovi, kao i startup tvrtke.

Sudionici hackathona dobit će stručnu podršku mentora kako bi unaprijedili svoje ideje i razvili rješenja. Također će dobiti pristup startup zajednici Open Data, kao i priliku za predstavljanje projekata investitorima.

Šest najbolje rangiranih pobjednika dobit će priliku za prezentaciju svojih ideja na konferenciji LEAP Summit.

'Kroz četiri tematska područja natjecatelji će prikazati kako upotrebom otvorenih podataka mogu odgovoriti na brojne izazove.

Primjerice, kako ulagati u zdravlje tijekom cijelog života i preventivno jačati imunitet, kako smanjiti štetne posljedice prometa na klimu, održivo upravljati ekosustavima, poboljšati informiranost o rasponu turističkih proizvoda te brojne druge izazove.

Ovo je velika prilika za sve ambiciozne pojedince, studente i startup tvrtke, koja će im omogućiti da demonstriraju svoje vještine i znanja, a ujedno i daju važan doprinos razvoju hrvatske tehnologije i gospodarstva u cijelosti“, rekao je Mate Kovač, v.d. ravnatelj Sektora za razvoj i podršku korisnicima HAMAG-BICRO-a.

Prijave su otvorene do 18. rujna.