NASTAVLJA SE ČISTKA

Gotovo je s ukradenim sadržajima na Mininovi

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 27.11.2009 08:51
  • Objavljeno 27.11.2009 u 07:54
Mininova

Mininova

Izvor: tportal.hr / Autor: -

Mijenja se politika na još jednom torrent web odredištu. Umjesto uobičajenih sadržaja, najčešće zaštićenih autorskim pravima i ilegalno postavljenih na ovo web odredište, posjetitelje će dočekati samo oni koje su postavili njihovi vlasnici

Iskreno, bilo je i za očekivati ovakav rasplet. Tijekom kolovoza nizozemski sud donio je odluku prema kojoj je Mininova imala 30 dana da iz svoje baze ukloni sve torrente koji su zaštićeni autorskim pravima, a koje korisnici razmjenjuju neovlašteno. Sudsku odredbu, prevedenu alatom Google Translate, možete pročitati na ovoj adresi

Ogluše li se predstavnici Mininove na sudsku odluku, Okružni sud iz Utrechta najavio im je izricanje kazne u iznosu od 1000 eura za svaki ilegalni torrent, do maksimalnog iznosa od pet milijuna eura.

Naravno da su u Mininovi odlučili udovoljiti odluci suda i sav ilegalni sadržaj je uklonjen.

Kako predstavnici ovog web odredišta navode na svom službenom blogu, tijekom proteklih mjeseci testirali su sisteme filtriranja koji bi automatski brisali sve sadržaje koji se u bazi nađu neovlašteno. Uvidjeli su da je nemoguće stvoriti takav sustav te su odlučili u potpunosti onemogućiti upload torrenata.

Jedina komponenta koja ostaje na Mininovi je njihov sistem distribucije sadržaja naziva Content Distribution, preko kojeg svoje materijale mogu ponuditi na download isključivo njihovi vlasnici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi