PROJECT WING

Googleova letjelica će pošiljke početi dijeliti 2017. godine

04.11.2015 u 14:47

Bionic
Reading

Google je prvu isporuku bespilotnom letjelicom odradio još krajem 2014. godine, no stvari su još uvijek u testnoj fazi. Prema novim informacijama, prva stvarna dostava paketa zahvaljujući Project Wing letjelici očekuje se 2017.

Da nisu posrijedi glasine potvrdio je David Vos, voditelj projekta za dostavni servis. 'Naš cilj je osigurati komercijalnu dostavu u 2017. godini', rekao je Vos na nedavnom događanju u Washingtonu vezanim uz kontrolu leta.

Project Wing se u medijima pojavio 2014. godine, a tada je stvar bila dio Google X odjela za istraživanje. Sada se vjeruje kako je dio Alphabeta. Dok su rana izvješća govorila kako je projekt usmjeren na osiguravanje pomoći i dostavu hrane i medicinskih potrepština područjima koja je npr. značajno uništila kakva nepogoda, čini se kako Google želi konkurirati Amazonovoj ideji o dostavi paketa svima u dosegu letjelica.

Nikako se ne smije isključiti i kineskog diva Alibaba, koji je bespilotnim letjelicama također odradio prve testne dostave. Najveće prepreke ovakvoj mogućnosti dostave su nedostatak pravila i kontrola