LAKŠE PRETRAŽIVANJE

Google Play dobio korisnu novu značajku, provjerite je li stigla i vama

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 27.07.2020 09:50
  • Objavljeno 27.07.2020 u 09:50
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Stephen Frost / Alamy / Alamy / Profimedia

Nova je značajka trebala isprva biti dostupna samo na pojedinim tržištima, ali čini se kako će zahvatiti njih više no što se očekivalo

Tijekom svibnja je stigla najava kako će Google dodati filtere u rezultate pretraživanja u trgovini aplikacijama Play. Ti bi filteri trebali pomoći u smanjivanju broja rezultata koje ćete dobiti nakon što unesete upit.

Nova je značajka trebala isprva biti dostupna samo na pojedinim tržištima, ali čini se kako će zahvatiti njih više no što se očekivalo.

Filteri su uočeni u izdanju 21.0.17 aplikacije Play. Na žalost, izgleda kako je riječ o nadogradnji za web poslužitelje pa ne možete odrediti kad će stići na vaš uređaj s operativnim sustavom Android.

Među uočenim filterima su oni koji omogućavaju pronalaženje aplikacija s ocjenom od četiri zvjezdice i više, one koje su uvštene u urednički izbor (Editor's Choice), aplikacije u kategoriji Premium, nove aplikacije i aplikacije dostupne na servisu Google Play Pass.

Ako pretražujete brendirane aplikacije (primjerice, Apple Music, Netflix ili Spotify) filteri se neće pojaviti. Ali, ako dodate riječ utility nakon naziva filteri će postati vidljivi, piše Phone Arena.