KONTRA ZOOMU

Facebook uvodi podršku za prijenose uživo za velike sastanke online

24.07.2020 u 13:21

Bionic
Reading

U najvećoj društvenoj mreži svijeta nadaju se kako će novom značajkom konkurirati Zoomu i Google Meetu

Facebook uvodi novu značajku koja će nam omogućiti prijenos uživo video poziva u Messenger Rooms s do 50 sudionika, uz korištenje Facebooka Live.

Otvorite li Messenger Room moći ćete streamati prijenos uživo video poziva sa svog korisničkog profila, stranice ili grupe. Pritom ćete moći dodavati i uklanjati sudionike, uključujući i one koji nemaju korisnički račun pri Facebooku, kao i otključati te zaključati sobu u bilo kojem trenutku.

Nova značajka bit će isprva dostupna u pojedinim državama, da bi se kasnije proširila svugdje gdje je moguće koristiti Messenger Rooms.

Broj prijenosa uživo putem Facebooka tijekom lipnja udvostručio se u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Nova značajka trebala bi Facebooku omogućiti ravnopravniju bitku s platformama za video konferencije poput Zooma i Google Meeta, koje su znatno popularnije otkad je počela pandemija koronavirusa.

U travnju ove godine iz Zooma su objavili kako su dosegnuli 300 milijuna dnevno aktivnih korisnika, dok je u istom mjesecu Googleov Meet prešao brojku od sto milijuna dnevno aktivnih korisnika, piše Fox Business.