Oslobodite malo prostora

Google Photos upravo je olakšao brisanje nepotrebnih fotografija

25.05.2021 u 09:55

Bionic
Reading

Nova značajka dolazi rukom pod ruku s ograničenjem slobodnog prostora, što je bar neka utjeha za korisnike koji su u Google Photos strpali apsolutno sve što su snimili

Google je još u prosincu najavio da će od 1. lipnja prestati nuditi beskonačni prostor na Google Photosima. Nakon tog će datuma sve će fotografije 'visoke kvalitete' biti uračunate u zajedničku zapremninu od 15 GB koju aplikacija dijeli sa ostatkom vašeg Google računa (da, uključujući i Gmail). Kako bi olakšao tranziciju, Google je korisnicima odlučio olakšati brisanje neuspjelih fotografija.

Od danas se unutar sučelja može pronaći posebni alat koji služi za rad s datotekama koje premašuju vaš maksimalni kapacitet - konkretno, velike videe, slike ekrana i zamućene fotografije.

Mnogi korinici će također vidjeti koliko će dugo njihova trenutna zapremnina trajati - sustav ovo izračunava prateći vaše sigurnosne kopije i ostala slanja podataka. Google jedino neće izbaciti izvješće ako je vaš račun dodijeljen od strane, primjerice, poslodavca.

Engadget također naglašava da nova pravila za zapremninu na snagu stupaju početkom idućeg mjeseca, što znači da do tad imate vremena pohraniti sve fotografije bez bojazni za nestankom slobodnog prostora.