SAMO NA ANDROIDU

Google nudi besplatnu GPS navigaciju

  • Autor: Stanislav Šredl
  • Zadnja izmjena 29.10.2009 10:10
  • Objavljeno 29.10.2009 u 10:10
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Google je predstavio novu mobilnu aplikaciju za operativni sustav Android, pod nazivom Google Maps Navigation. Riječ je o pravoj 'turn by turn' navigaciji, na kakvu smo navikli od specijaliziranih tvrtki kao što su Garmin i TomTom, a cijena je - nula kuna

Bilo je to neizbježno: Google je krenuo u ove vode predstavljanjem Google Mapsa, koji su nudili detaljnu kartu svijeta. Dok je Google razvijao i poboljšavao Mapse, dodavajući opcije kao što je Street View (koji omogućuje fotografsku navigaciju ulicama većih gradova), pametni telefoni postajali su sve moćniji, a u jednom trenutku GPS čipovi postali su njihov standardni element.

Google je sada odlučio zbrojiti dva i dva i predstaviti pravu 'turn by turn' navigaciju, koja trenutno radi samo na uređajima koji podržavaju novu verziju mobilnog operativnog sustava Android 2.0. Prvi takav uređaj je Motorolin Droid, o kojem danas također možete čitati na tportalu, no za pretpostaviti je da će se ista aplikacija s vremenom preseliti i na druge platforme, primjerice na iPhone.

Što se tiče same aplikacije, ona podržava sve što biste očekivali od skupih, profesionalnih rješenja: pretraživanje, upravljanje glasom, prometne informacije, kombinaciju karte i satelitske slike te način rada Street View, čime se može pohvaliti samo Google. Aplikacija je besplatna, no za očekivati je da će Google u nju početi ubacivati reklame. Pogledajte video prezentaciju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi