RECITE TO SLIKOM

Google ne gubi vrijeme: Pogledajte 31 novi emoji

15.09.2022 u 06:57

Bionic
Reading

Korisnici Google Messagesa uskoro će moći uživati u emojijima koji uključuju ruku koja gura, licu koje se trese, guski, mišu, jastoga...

Konzorcij Unicode, više poznat kao organizacija koja među ostalim održava i ažurira služben katalog emojija za smartfone, u utorak je objavio standard Unicode 15 koji u sebi sadrži 31 novi emoji uključujući ruku koja gura, lice koje se trese, miša, gusku, dugo iščekivano rozo srce i Wi-Fi znak.

Ove smo ilustracije vidjeli još u srpnju, no kako su sad postale službene, proizvođači telefona, tvorci operativnih sustava i kreatori aplikacija mogu ih implementirati u vlastite verzije kako bi ih doveli najširem spektru uređaja. Google se, piše TechCrunch, požurio, pa ih je predstavio već danas.

Tehnološki div navodi da će novi emojiji na Androidima i ostalim Google proizvodima postati dostupni već krajem godine. Uz novu verziju nadograđenog fonta Noto, kompanija kaže da je izbacila i novu monokromatsku verziju fonta s novim emojijima. Google je monokromatske emojije izbacio ranije ove godine kao 'posvetu' emojijima na starijim telefonima. Google također izbacuje svoj prvi set animiranih emojija od kojih se nek čak mogu koristitiu u aplikaciji Messages.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Google

Kompanija također prisvaja standard COLRv1 koji omogućava mijenjanje dijela fonta, odnosno emojija. Primjerice, možete kombinirati dijelove raznih emojija u novu verziju. COLRv1 je trenutno dostupan samo u Chromeu i Edgeu, dok će Firefox značajku podržati 'uskoro'. Niti jedan od hibridnih emojija se još ne može slati.