DRUŠTVENE MREŽE

Trumpov Truth Social ne može u Google Play

31.08.2022 u 10:03

Bionic
Reading

Društvena mreža bivšeg američkog predsjednika ne ispunjava uvjete za dolazak na Googleov službeni dućan aplikacija

Google je društvenoj mreži bivšeg predsjednika SAD-a odbio početak distribucije na Play Storeu zbog kršenja pravila o promoviranju sadržaja poput fizičkih prijetnji i poticanja nasilja, te je samim time korisnicima Androida uveliko otežao pristup.

Direktor Truth Sociala Devin Nunes Google je prije nazvao 'monopolom'. Dok aplikaciju bar za sad nije moguće preuzeti na Androidu, ona je i dalje dostupna na App Storeu gdje je imala velik broj tehničkih problema.

Truth Socialov direktor je prošlog tjedna nadodao da ako Google ne želi Truth Social, to je njihova odluka, no Google tvrdi da je Truth Social odgovoran za trenutno stanje stvari.

  • +3
Donald Trump Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

Googleov glasnogovornik je BBC-ju naglasio da je kompanija 19. kolovoza upozorila Truth Social zbog nesklada s pravilima dućana. 'Posjedovanje učinkovitih moderacijskih sustava uvjet je za bilo koju aplikaciju na Google Playju' nadodali su.

Kompanija također tvrdi da je Truth Socialu ponudila savjete za ispravljanje problema.

Truth Social, poznat kao okupljalište američke desnice sam sebe proziva platformom 'slobodnog govora', dok zapravo ima jako puno pravila o tome što smijete i ne smijete objavljivati. Platformu je, podsjećamo, osnovao Donald Trump kako bi na njoj nesmetano mogao objavljivati svoje objave. Trump je, podsjetimo, nakon napada njegovih pristaša na zgradu kongresa u siječnju 2021. bio blokiran na Facebooku i Twitteru.

Kritičari također tvrde da Truth Social ima velikih problema s govorom mržnje i dezinformacijama, dok je izvješće objavljeno 29. kolovoza otkrilo aktivnosti 47 potvrđenih profila koji promoviraju teorije zavjere QAnona.