DUGO JE TREBALO

Google Maps napokon donosi offline navigaciju i karte

18.11.2015 u 12:35

Bionic
Reading

Google Maps je svoj prvi 'offline' način rada dobio još 2011. godine, no to se odnosilo tek na odabrane segmente i područja. Istinska 'offline' navigacija i pretraživanje je bilo nemoguće - sve do danas. Sada je moguće učitati gradove, područja ili čitave države te koristiti pretraživanje i turn-by-turn navigaciju bez potrebe za pristupom internetu

U prednostima noviteta će prvo uživati vlasnici Android uređaja, jer je nadogradnja dostupna već sada. iOS verzija je planirana no Google nije objavio točan datum izlaska. Google navodi kako korisnici mogu očekivati još više offline mogućnosti s vremenom - kako bi u trenucima bez pristupa internetu navigacija bila što potpunija.

'Oko 60 posto svijeta je danas bez pristupa internetu, a čak i ondje gdje postoji - može biti problematičan. To je veliki problem, posebno za one kojima je potrebna navigacija kako bi istraživali svijet oko sebe, stoga Google Maps sada čini sve kako bi se i bez pristupa internetu moglo snaći u prostoru', stoji na blogu.


Google

Korisnici mogu učitati pozamašne karte i područja kada su na Wi-Fi povezivosti (što je zadana opcija) i računati na to da će Maps kasnije u slučaju gubitka mobilne mreže bez problema automatski početi raditi u offline režimu rada. Kada servis prepozna da se pristup internetu vratio, korisnik će opet imati pregled stanja prometa na cestama uživo.