širenje bolesti

Google Maps dobiva novu značajku: Uskoro će pratiti žarišta Covida 19

24.09.2020 u 10:37

Bionic
Reading

Nova bi značajka trebala postati dostupna za izdanja aplikacije Google Maps za operativne sustave Android i iOS tijekom ovog tjedna

Aplikacija Google Maps uskoro će prikazivati informacije o širenju bolesti COVID-19 u američkim saveznim državama, okruzima i pojedinim gradovima.

Sloj nazvan COVID prikazivat će sedmodnevni prosjek broja potvrđenih slučajeva na sto tisuća ljudi u pojedinom području. Dijelovi mape bit će označeni raznim bojama, ovisno o tome koliko je slučajeva zabilježeno, kao i oznakom raste li taj broj ili pada.

Google Maps za taj sloj podatke preuzima s web stranice Coronavirus Resource Center Johns Hopkins, iz baze podataka New York Timesa i Wikipedije.

Nova bi značajka trebala postati dostupna za izdanja aplikacije Google Maps za operativne sustave Android i iOS tijekom ovog tjedna, piše Verge.

Osmišljena je kako bi pomogla korisnicima Mapsa pri donošenju odluka o putovanjima i što trebaju poduzeti u danoj situaciji.

Ranije su u Google Maps dodali upozorenja o obveznom nošenju zaštitnih maski u javnom prijevozu, podatke o tome koji restorani rade dostavu tijekom karantene te upućivali korisnike liječniku ukoliko smatraju kako imaju simptome bolesti COVID-19.