TEHNO SAVJETI

Provjerite koji razgovori troše najviše memorije u WhatsAppu

30.05.2019 u 10:17

Bionic
Reading

Razgovori koji troše najviše memorije u WhatsAppu obično i troše najviše podatkovnog prometa na vašem telefonu. Evo kako ih možete otkriti i eventualno izbrisati

Ako jako puno čavrljate u WhatsAppu i razmišljate o 'proljetnom čišćenju' slika i videa, evo kako možete provjeriti koji razgovor zauzima najviše prostora.

Za početak, pokrenite WhatsApp i ne brinite o različitim opcijama za Android i iOS - provjera u obje verzije radi na potpuno isti način. Nakon toga pritisnite zupčanik za postavke (u donjem desnom dijelu ekrana) i uđite u izbornik gdje potražite stavku za podatke i potrošnju podataka, odnosno 'Data and Storage Usage'.

Birajte Storage Usage kako biste dobili listu razgovora poredanima prema podatkovnoj potrošnji. Oni na vrhu potrošili su najviše megabytea, dok oni pri dnu najmanje. Potrošnja raste s povećanim brojem poslanih fotografija i druge multimedije, što znači da će razgovori s najviše slika i direktno poslanih video isječaka najviše zatrpati vaš uređaj.

Da biste najvećim teškašima stali na kraj, birajte razgovor i nakon toga pritisnite na Manage. Kada se odlučite što ćete brisati (Videos, GIFs, Voice Messages, Documents ili Stickers) pritisnite na Clear i izbrisat ćete podatke. Vodite računa da ćete na taj način iz razgovora maknuti slike i videe koje su vam poslali.

Tako lako

Isprobajte 11 veličanstvenih trikova koji će vam olakšati rukovanje pametnim telefonom

Pogledaj galeriju