MICROSOFT WINDAYS11

Glavna tema WinDaysa bit će računarstvo u oblaku

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 14.03.2011 14:09
  • Objavljeno 14.03.2011 u 13:26
Microsoft WinDays

Microsoft WinDays

Izvor: Promo fotografije / Autor: Microsoft Hrvatska

Ove godine se od 4. do 8. travnja u Rovinju održava jedanaesta po redu konferencija Microsoft Windays, podijeljena kao i prethodnih nekoliko godina na poslovni i tehnološki dio

Tehnološka konferencija Microsoft WinDays11 Technology, koja se održava od 4. do 7. travnja, imat će više od 100 predavača iz Hrvatske i inozemstva koji će održati više od 134 predavanja u 11 tematskih cjelina, s glavnim naglaskom na računarstvo u oblaku (engl. cloud computing). Ostale teme bit će baze podataka, poslovna inteligencija, operacijski sustavi, poslovna produktivnost, poslovna rješenja, sistemska infrastruktura, web tehnologije i mobilne tehnologije.

Konferencija WinDays11 Business, koju Microsoft drugu godinu zaredom organizira u partnerstvu s Europapress holdingom i s programskom podrškom Veleučilišta VERN, u Rovinju će 7. i 8. travnja na jednom mjestu okupiti ključne sudionike poslovnog i tehnološkog sektora Hrvatske i regije. Glavne teme ove poslovne konferencije, koja se već u svojem prvom izdanju etablirala kao jedan od najvažnijih susreta poslovne zajednice u Hrvatskoj, ove godine su vezane uz spoj tehnologije i poslovne konkurentnosti, s naglaskom na konkretna rješenja i uspješne primjere.

'Tvrtke su suočene s brojnim izazovima, poput povećanja vlastite konkurentnosti ili izlaska na regionalno tržište, ali kao preduvjet tome moraju se fokusirati na svoju osnovnu djelatnost ili proizvod, a održavanje vlastite računalne infrastrukture mnogim tvrtkama predstavlja veliko opterećenje i financijski izdatak u segmentu koji nije njihova primarna djelatnost. Tehnološka promjena usred koje se nalazimo – prijelaz na cloud computing, tj. računarstvo u oblaku – predstavlja pravi odgovor na želju poslovnih subjekata svih veličina za optimizacijom poslovanja i boljim korištenjem raspoloživih informatičkih resursa. Koncept cloud computinga potpuno je sazrio pa se na njega danas uistinu mogu osloniti tvrtke svih veličina', izjavio je na konferenciji za medije Marko Makovac, direktor konferencije Microsoft WinDays11.

Ove godine konferencija WinDays održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića. Glavni sponzori konferencije su tvrtke BCC & Netapp i HTC, glavni IT sponzor konferencije Microsoft WinDays11 je tvrtka HP, a sponzor komunikacijskih tehnologija je tvrtka Hrvatski Telekom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi