stigli su

[FOTO/VIDEO] Samsung je upravo predstavio nove smartfone: Upoznajte Galaxy S21, Galaxy S21+ i Galaxy S21 Ultra

14.01.2021 u 15:59

Bionic
Reading

Korejski tehnološki div predstavio je kolekciju premijskih mobilnih noviteta za 2021. Obožavatelji Galaxy serije ove godine na izboru imaju S21, S21 Plus i S21 Ultra, kao i nekoliko zanimljivih dodataka

Samsung je službeno predstavio najnovije predstavnike premijskog Galaxy portfelja. U krupnom su kadru, kao što se pretpostavljalo, nekoliko flaghsip Galaxy S uređaja raspoređenih u tri cjenovne kategorije, a cijela stvar orkestrirana je u obliku raskošne virtualne prezentacije.

Samsung Galaxy S21 i S21+

Džepu pristupačni Galaxy je S21, brzi 'entry level' uređaj opremljen Dynamic Amoled X2 zaslonom od 6.2 inča, plastičnim kućištem i trostrukim setom kamera koji se sastoji od širokokutnog objektiva od 12 MP, telefoto objektiva od 64 MP i ultra širokokutnog objektiva od 12 MP. Za napajanje je zaslužna baterija od 4000 mAh. Uređaj, kao i cijelu seriju, pokreće Exynos 2100, a moguće ga je kupiti u varijantama od 128 i 256 GB memorije. S21 će biti dostupan u četiri boje.

  • +33
Samsung Galaxy Unpacked 2021 Izvor: Screenshot / Autor: Samsung

Drugi po cijeni je 6.7 inčni Galaxy S21 Plus opremljen skoro identičnim komponentama i ovog puta - otpornim staklenim kućištem. Uređaj ima skromniju selfi kameru od 10 MP te stražnji modul od tri kamere kojeg čine širokokutni objektiv od 12 MP, telefoto objektiv od 64 MP te ultra širokokutni objektiv od 12 MP. Za napajanje je zaslužna baterija od 4800 mAh. Hardver kod oba uređaja podupire novi softver koji omogućava mnogo zanimljivih funkcija poput automatskog izdvajanja pozadine, moda za portrete ljubimaca i 8K videa. S21 Plus će biti dostupan u tri boje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Smartfon pokreće brzi Exynos 2100 procesor, a dolazi u varijantama sa 128 i 256 GB zapremnine.

  • +10
Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Plus, Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy Buds Pro Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Galaxy S21 Ultra

Najmoćniji Samsungov uređaj, Samsung Galaxy S21 Ultra, predstavlja sam vrh proizvođačeve ponude i performansi. Uređaj dolazi s masivnim 6.8 inčnim Dynamic Amoled X2 zaslonom s varirajućom brzinom osvježenja do 120 Hz, Gorilla Glass Victus staklom i diskretnom selfi kamericom od 40 MP. Ultru pokreće procesor Exynos 2100 uparen sa 128GB i12GB RAM-a, 256GB i 12GB RAM-a ili 512GB i 16GB RAM-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Što se stražnjih kamerica tiče, uređaj ima četverostruki modul koji se sastoji od širokokutne kamere 108 MP druge generacije s laserskim autofokusom, periskopske telefoto kamere od 10 MP sa deseterostrukim optičkim zumom, telefoto kamere od 10 MP i ultra širokokutne kamere od 12 MP. Uređaj obećava najbolju fotografiju i video na smartfonu, uz naglasak na povećani dinamički raspon, bolji zoom i pojačane performanse u slabim svjetlosnim uvjetima. Za napajanje je zaslužna baterija od 5000 mAh. Ultra će biti dostupan u srebrnoj i crnoj (stiliziranog imena Phantom Black).

Uređaj je također kompatibilan s digitalnom olovkom S Pen, kao i novim S Penom Pro koji dolazi sa dodatnim značajkama poput zračnih gestikulacija.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Galaxy Buds Pro

Samsung je predstavo i Galaxy Buds Pro. Nove bežične slušalice opremljene aktivnom negacijom buke te su dizajnirane kako bi konkurirale AirPodsima Pro. Slušalice sa ugrađenim čipom adaptiraju se buci oko korisnika te, prema Samsungu, kontinuirano osluškuju buku kako bi aktivno smanjivali buku i maksimalizirali efekt zvuka.

Slušalice se mogu prebacivati među uređajima prema potrebi, napravljene su za udobno nošenje i korištenje pri vježbanju, radu ili zabavi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Da, to znači da su otporne na vodu i znoj.

Galaxy SmartTag

Kao što su insajderi najavili, Samsung je predstavio svoj uređaj za lociranje predmeta koji, pored enkriptirane veze sa smartfonom, omogućava lociranje predmeta koji ne moraju biti računala. Pored 'običnih' SmartTagova, tu je i SmartTag+ koji koristi značajke proširene stvarnosti za lakše pronalaženje predmeta. SmartTag će biti dostupan u slječnju, a SmartTag+ kasnije ove godine.

OneUI 3.0

Najnoviji Samsungov operativni sustav donosi nekoliko zanimljivih noviteta poput dinamičkih pozadina za slike, nadograđenog sustava za poboljšanje starih fotografija, više widgeta i naravno - olakšano i pročišćeno sučelje. Sustav također jamči brzo prebacivanje podataka među uređajima automatskom sinkronizacijom. OneUI 3.0 stiže 21. siječnja.

Ako predstavljanje želite pratiti uživo, to možete učiniti putem Samsungove službene stranice ili Samsung kanala na YouTubeu.

Cijena i dostupnost

Novi uređaji bit će dostupni u sljedećim bojama:

  • Galaxy S21: Fantomska ljubičasta, fantomska siva, fantomska roza i fantomska bijela te u verzijama od 128GB i 256GB, sa 8GB RAM memorije
  • Galaxy S21+: Fantomska ljubičasta, fantomska srebrna i fantomska crna u verzijama od 128GB i 256GB, sa 8GB RAM memorije
  • Galaxy S21 Ultra: Fantomska crna i fantomska srebrna boja
  • Galaxy Buds Pro: Fantomska crna, fantomska srebrna i fantomska ljubičasta

Nove Galaxy uređaje možete nabaviti u Hrvatskoj od 29. siječnja 2021. po sljedećim preporučenim maloprodajnim cijenama:

  • Galaxy S21 5G 8/128GB: 6.499 HRK
  • Galaxy S21+ 5G 8/128GB: 7.999 HRK
  • Galaxy S21 Ultra 12/128GB: 9.599 HRK
  • Galaxy Buds Pro: 1.699 HRK