VRUĆA TEHNOLOGIJA

Gadgetoljupci bez ovih spravica jednostavno ne smiju na more

03.07.2017 u 08:00

Bionic
Reading

Donosimo vam pet gadgeta koji su stvoreni za plažu i ljetovanje te (u teoriji) godišnji odmor čine ljepšim i zabavnijim

RAVPower 2200mAh prijenosni punjač baterije

Nalazite se na plaži i baterija vam je pri kraju. Taman ste naišli na onaj najzanimljiviji članak ili ste sekundu prije završavanja nivoa i - telefon kaže 'laku noć'. Jedan dobar način kako to izbjeći je ne koristiti uređaj kada je pri kraju baterije. Drugi su autonomni baterijski punjači također poznati kao power bankovi. Autonomni punjači nisu samo za punjenje telefona. Oni služe za napajanje svih oblika i vrsta gadgeta kojima ponestane baterije i što je najbolje - mogu odraditi nekoliko punjenja prije nego što ih morate spojiti u utičnicu.

Ovaj RAVPower punjač, na primjer, može napuniti čak šest iPhonea 6 prije nego što se isprazni. Razlog zbog kojeg smo izabrali RAVPower 2200mAH je zbog faktora forme. On je, naime, najmanji prijenosni punjač na tržištu. Ako vam veličina uređaja nije presudna pri izboru, postoji velik broj sličnih uređaja koji će sigurno zadovoljiti vaše potrebe. Usvakom slučaju - nabavite punjač. Cijena? 49,99 eura na Amazonu.

VAVA Voom 20

Prijenosni zvučnici totalni su hit. Voom 20 je prijenosni Bluetooth zvučnik koji služi jednoj jedinoj stvari - a to je da reproducira vašu omiljenu glazbu kako bi ju svi u blizini mogli čuti. Pokažite svoj svevremenski ukus uz bazen ili more bez bojazni da će dvije kapljice uništiti zvučnik. Dobro, nemojte se zanijeti i baciti zvučnik u more. VAVA Voom 20 se na vaš telefon spaja bluetoothom ili 3.5 milimetarskim priključkom.

Što se kvalitete zvuka tiče, Voom nije, kako bi se reklo nit' vrit nit' mimo. Basevi su očekivano jaki, no visokotonci nisu neka sreća. Također, zaboravite snove o ozvučivanju cijelih soba. Riječ je o relativno tihom zvučniku koji je savršeno konstruiran za jednostavnu i nenametljivu reprodukciju glazube na mjestima na kojima ga ponekad može zapljusnuti voda. Cijena? 99 eura na Amazonu.

Prynt Pocket

Da, ok...jasno nam je da se radi o prolaznom hitu, no realno - ne znamo nikoga kome bi zasmetala ispisana verzija savršenog selfija. Ovo je, ruku na srce, savršeni mali gadget za čuvanje posebnih trenutaka. Plus, jako je zgodan kao džepni generator znakova pažnje. Prynt Pocket je u principu samoodrživi pisač koji radi sa iPhoneom 5 pa nadalje.

Prynt Pocket i njegova aplikacija omogućuju uređivanje slike prije ispisa. Kvaliteta ispisanih slika, očekivano, nije stelarna, no realno - ovo nije prijenosni foto studio, već mali gadget za ekipu koja se jako voli slikati mobitelom. Čisto da pojasnimo o kakvom se uređaju ovdje radi, naglasili bismo njegovu veličinu koja ga čini vrlo prenosivim. Aplikacija čak ima opciju da u sliku ubaci video i dijeli ju na svim poznatim društvenim mrežama. Cijena? 119 eura na Amazonu.

Džepni selfi stik

Bez ovoga ne idite na put! Ne šalimo se! Sigurni smo kako ćete poželjeti uslikati brdo selfieja , a s ovakvim štapom to će biti daleko lakše. Dakako, treba odabrati Bluetooth varijantu selfie štapa s okidačem na dršci štapa što čini slikanje još jednostavnijim. Sklopljeni štap veličine je oko 20 centimetara, što ga čini idealnim za putovanja, more ili planine, video blogging, zabave, vjenčanja, koncerte i utakmice. Cijena? Zavisno o proizvođaču, ali u načelu se kreće oko 95 kuna.