PET ZA PUT

Pet džepnih igara koje jednostavno nećete moći prestati igrati

30.06.2017 u 15:11

Bionic
Reading

Sa dolaskom sezone godišnjih odmora, dolazi neminovni trenutak kada shvatite da nemate ništa za igrati na vašem smartfonu dok sjedite u kafiću i pijuckate piće

Igre koje smo priredili za vas definitivno spadaju među najzanimljivije naslove sezone, a prednost im je što je većina dostupna na iPhoneu i Androidu.

Framed 2

Framed 2 Izvor: Društvene mreže / Autor: Loveshack Entertainment

Jedna od naših najomiljenijih igara jedinstvena je kombinacija slagalice i akcije koja od igrača traži da rearanžira slike u stripu kako bi izmjenio tijek radnje. Kao i kod svih dobrih igara, ovaj izazov je relativno lagan na početku, a kasnije se zakomplicira do ludila. Naravno, to ne znači da će vas igra otjerati od ekrana. Štoviše, često smo se nalazili u situaciji gdje bi nas neki nivo naljutio, samo da bismo se na njega vratili za nekoliko sati. Framed 2 je od nedavno dostupan na Apple App Storeu, dok će na Google Play doći uskoro. Njegovog prethodnika možete zaigrati besplatno, a također je dostupan na Androidu i iOS-u.

Old Man's Journey

Trailer za Old Man's Journey Izvor: Društvene mreže / Autor: Broken Rules

Old Man's Journey je kratka ali emotivna priča o starom putniku koji se kroz animirane krajobraze nastoji sjetiti svojeg života. Ako ste obožavatelj igara sa zanimljivim pričama, Old Man's Journey u sebi ima sve što igre tog žanra čini privlačnima i zaraznima. Igra je oplemenjena apsolutno predivnom grafikom, izvrsnom glazbom i inovativnom mehanikom pomoću koje rearanžirate krajobraze kako bi starom putniku omogućili prolaz. Igra košta 42,99 kuna i dostupna je na App Storeu i Google Playju.

Monument Valley

Trailer za Monument Valley Izvor: Društvene mreže / Autor: UsTwo Games

Ovaj istinski klasik mobilnog gejminga jedna je od igara koje zbilja možemo preporučiti svakome. Radi se o jedinstvenoj kombinacije logičkih slagalica, optičkih iluzija i atmosferičnog istraživanja koja je jednostavno neodoljiva tijekom toplih ljetnih dana. Monument Valley pokupio je tonu nagrada, polučio nastavak koji je izašao prije par tjedana i još jednom dokazao da premijske igre na App Storeu i te kako imaju budućnost. Igra na App Storeu košta 34 kuna, na Google Playju 31 kunu i vrijedna je svake lipe.

Steamworld Heist

Trailer za SteamWorld Heist Izvor: Društvene mreže / Autor: Image and Form Games

Za mobilne gejmere koji traže nešto malo sofisticiranije, ne možemo predložiti bolji naslov od Steamworld Heista. Riječ je o inovativno smišljenoj strategiji na poteze u kojoj igrači preuzimaju ulogu robotske posade koja nastoji spasiti svemir iz kandži vrlo zločestog imperija. Steamworld Heist je krcat humorom, napetom akcijom i fantastično osmišljenim likovima, a hrpa oružja i bizarnih neprijatelja natjerat će vas da joj se vratite makar vam je 'ona zadnja misija' ubila volju za nastavljanjem igranja. Ono što Steamworld Heist podiže iznad prosjeka su zapanjujuće visoke produkcijske vrijednosti i šarmantni limeni likovi koji zbog nekog razloga jednostavno obožavaju kape. Steamworld Heist dostupan je po cijeni od 45 kuna na App Storeu.

Ballz

Trailer za Ballz Izvor: Društvene mreže / Autor: Ketchapp

Ako tražite neku igru na koju ne morate potrošiti 20 minuta u komadu, isprobajte Balls. Sve što u ovom minimalističkom čudu trebate raditi je pucati loptice u numerirane blokove. Da, znamo da Ballz možda izgleda užasno, no vjerujte nam - zarazno je k'o sam vrag. Također, igra ima privlačnu cijenu od nula kuna, što vam zbilja ne ostavlja puno razloga zašto ju barem ne isprobati. Ballz je dostupan na Google PlayjuApp Storeu.