BATTLE ROYALE

Fortnite se u novoj sezoni pretvara u punokrvni cyberpunk anime

10.03.2023 u 12:58

Bionic
Reading

Druga sezona četvrtog poglavlja popularne igre ispunjena je neonskim svjetlima i dramatičnim uklizavanjima na motociklima

Fortnite u svojoj novoj sezoni još se više pretvorio u anime. Druga sezona četvrtog poglavlja popularnog Battle Royalea počinje danas, a nosi podnaslov 'Mega'. Najveća promjena sigla je u oblikj ogromnog bioma koji donju četvrtinu karte pretvara u cyberpunk grad.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Epic Games

Novo područje ima čeriti glavne lokacije: Steamy Springs, Kenjutsu Crossing, Knotty Nets i Mega City. Mega City je u centralnom fokusu sa futurističkim pogledom na klasične nagnute tornjeve hrpom neonskih reklama, holograma i uličicama koje je isprala kiša kišom. Igra donosi i nove metode kretanja, uključujući bicikl s dva sjedala koji izgleda kao da je iskočio iz Akire, automobil kojim se može driftati i mogućnost vožnje po tračnicama kao da igrate Sunset Overdrive.

Nova sezona pored lokacija i vozila donosi i oružje pod imenom kinetic blade, povratak klasičnih pušaka poput teških i snajperskih pušaka Dragon's Breath te mnogo učinkovitiji slurp juice. Kao i uvijek, nova sezona Fortnitea znači osvježenu borbenu propusnicu za one koji na takve stvari vole trošiti novac.

Nova sezona predstavlja i pregršt likova, uključujući čovjeka guštera i Erena Jaegera iz Napada na Titan.

Kao dio ažuriranja, PC verzija Fortnitea od sad će podržavati samo Windows 10 i novije; i Windows 7 i 8 više službeno nisu podržani.

Animeima inspirirana sezona nastavlja trend donošenja likova u anime stilu te se nadovezuje na suradnje s Dragon Ballom i My Hero Academiom. Fortnite je, podsjeća Verge, trenutnu sezonu počeo krajem 2022. uvođenjem potpuno novog otoka i iznenađujuće velike grafikče revizije..