SIGURNIJA ZABAVA

Dobra vijest za roditelje: Fortnite uskoro uvodi posebne račune za djecu

08.12.2022 u 12:43

Bionic
Reading

Novi računi funkcionirat će u Fall Guysima, Fortniteu i Rocket Leagueu te će blokirati značajke za dopisivanje i kupovinu pravim novcem sve dok ih ne omogući roditelj ili skrbnik

Epic Games uvodi novu vrstu računa prilagođenih djeci koja igraju njihove igre za više igrača. Nova vrsta računa, službenog imena Cabined Accounts (kabinski računi) dolaze s ugrađenim ograničenjima koja može isključiti samo roditelj ili skrbnik, a igre u koje će prvo stići su Fortnite, Rocket League i Fall Guys.

Ako račun pokuša napraviti osoba mlađa od 13 godina (ili zakonski definirane starosti za digitalno suglasje), taj će račun odmah postati kabinski račun. Djeca koja koriste Cabined Account moći će igrati Fortnite, Rocket League i Fall Guys, no neke će značajke biti isključene - uključujući tekstualni i glasovni razgovor, kupovinu stvari s novcem i preuzimanje naslova od proizvođača koji nisu Epic.

Kako bi dobio pristup tim značajkama, igrač sa Cabined Accountom morat će dobiti odobrenje od roditelja ili skrbnika koji također može urediti roditeljske kontrole kako bi iskustvo igre prilagodio djetetu. Računi djece mlađe od trinaest koja su račun napravila prije uvođenja značajke i čiji roditelji nisu pružili digitalno odobrenje automatski će se pretvoriti u kabinski račun. Više informacija o inicijativi možete pronaći na službenim stranicama Epica.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Epic

Novi računi Epicu donose jasnu beneficiju - kompanija djeci daje mogućnost igranja njihovih igara bez izravnog roditeljskog odobrenja, što znači da postoji manja šansa da će dijete lagati o starosti kad pokreće Fortnite ili Fall Guys.

Blokiranjem klinaca od internetske interakcije ili slučajnog trošenja tone novaca na kozmetiku bez roditeljskog odobrenja Epic djecu i roditelje ohrabruje na vrlo važan razgovor o navikama unutar videoigara i vremenu provedenom na internetu. Kabinski računi će se također vrlo lako integrirati i u buduće projekte poput metaverzuma za djecu kojeg kompanja razvija u suradnji s Legom, piše Verge.