video razgovori

Facebookov Portal stiže i u EU, evo o čemu je riječ

03.05.2019 u 07:54

Bionic
Reading

Facebookovi uređaj za video razgovore Portal dobit će podršku za WhatsApp te će postati dostupan i u Kanadi i EU. Dobra strana priče? Navodno će svi pozivi biti enkriptirani

Facebook je na konferenciji za developere F8 objavio dosta uzbudljive vijesti vezane uz uređaje za videopozive Portal i Portal Plus. Prema vodstvu Facebooka, oba uređaja uskoro će biti dosptuni u Kanadi i Europi, a kao datum izlaska spominje se ova jesen. Portal i Portal Plus će također podržavati pozive putem WhatsAppa koji će, kao i sam WhatsApp biti u cijelosti dvosmjerno enkriptirani.

  • +39
Ovo je Mark Zuckerberg Izvor: Društvene mreže / Autor: NN

Podsjetimo, Portal i Portal Plus su prvotno izašli u SAD-u te su koštali 199 i 349 dolara. Njihov problem bio je što ih je proizvođač izbacio tijekom razdoblja u kojem apsolutno nitko nije vjerovao Facebooku. Unatoč loše procjenjenom trenutku izdavanja, Facebook tvrdi da je 'prodaja uređaja nadmašila sva očekivanja' te da sukladno tome počinje njegovo širenje.

Facebook je pored uvođenja personaliziranog prikaza (umjesto slika objavljenih na Facebooku) spomenuo da radi i na virtualnom asistentu koji će parirati Amazonovoj Alexi i Google Assistantu. Sam uređaj ima osnovni oblik glasovnih značajki, no s vremenom će dobiti niz nadogradnji koje bi ga trebale učiniti konkurentnijim u odnosu na sveprisutnu Alexu.

NOVITETI

Facebookov Messenger se mijenja, pogledajte što je sve novo

Pogledaj galeriju