ONLINE ČUDOVIŠTE

Facebookov Messenger ima 800 milijuna korisnika

08.01.2016 u 12:13

Bionic
Reading

Facebook ima ambiciozne planove za Messenger: tijekom ove godine trebao bi postati platformom koja će druge aplikacije, pa i telefonske brojeve, učiniti izlišnima

U objavi kojom se pohvalio postignućem, Mark Zuckerberg naveo kako je stalno na Messengeru, kojeg smatra važnim alatom za upravljanje Facebookom i održavanje kontakta s prijateljima i obitelji.

'Koristim Messenger kako bih brzo dobio informacije od inženjera kako bih donio odluke. Puno pričam i s Priscillom svaki dan, vjerojatno koristim previše naljepnica. Omiljene su mi kaktus, zvijer i Star Wars', napisao je između ostalog Zuckerberg.

800 million people now use Messenger each month!I’m constantly on Messenger. It’s an important part of how I run...

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, 7 January 2016

U lipnju prošle godine imao je 700 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, u ožujku 500 milijuna, a u studenom 2014. 500 milijuna. Po broju korisnika ispred njega je samo WhatsApp (900 milijuna), također u vlasništvu Facebooka.

Facebook ima ambiciozne planove za Messenger: tijekom ove godine trebao bi postati platformom koja će druge aplikacije, pa i telefonske brojeve, učiniti izlišnima.


Nemaju vlastiti operativni sustav na koji bi se mogli osloniti, ali imaju platformu na kojoj ljudi već provode jako puno vremena svakodnevno.

Uz to, planiraju u njega integrirati i umjetnu inteligenciju kako bi ga pretvorili u pametnog digitalnog pomoćnika

Više:Wired