sigurno je sigurno

Facebook sprema novosti za Messenger, a tiču se - tajnih poziva

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 31.10.2019 10:42
  • Objavljeno 31.10.2019 u 10:42
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: True Images / Alamy

Prema najnovijim izvješćima, Facebook užurbano testira Whatsappovu eknripciju na 'tajnim' pozivima za Messenger

Facebookov šef Mark Zuckerberg u ožujku je podijelio svoju veliku viziju budućnosti Facebooka koju objedinjuje enkripcija svih usluga za razmjenu poruka. Prema najnovijim vijestima, kompanija na ovom planu zbilja i radi.

Prema analitičarki Jane Manchun Wong, Facebook trenutno isprobava enkripciju video i audio poziva preko Messengera u sklopu posebnog tajnog moda (Secret Mode). Ovo neizravno također znači da vaši obični pozivi neće biti enkriptirani.

Podsjetimo, Messenger trenutno enkriptira poruke jedino ako se nalazite u modu za tajne razgovore, a nova značajka će osigurati i glasovne razgovore. Također je vrlo važno naglasiti da samo WhatsApp trenutno koristi enkripciju telefonskih poziva.

Premda ovo testiranje možda rezultira dolaskom enkripcije u pozive za Messenger, velik broj ljudi ga vrlo vjerojatno nikad neće ni koristiti, s obzirom da svi znaju da Messenger nikad nije bio dobro mjesto za razmjenu povjerljivih poruka. Ono što bi bila prava i poštena stvar je da Facebook odluči sve poruke enkriptirati na samom startu.

Nova značajka je, kao što smo već naglasili, trenutno u stanju testiranja, a datum dolaska još nije poznat.

DIGITALNO DOPISIVANJE

Jeste li znali za ove superkorisne trikove za WhatsApp?

Pogledaj galeriju
9

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!