PERSONALIZACIJA

Facebook razvija 'Čitač'

24.06.2013 u 11:47

Bionic
Reading

Facebook želi korisnicima na jednom mjestu ponuditi sve članke i linkove koje su njihovi prijatelji objavili na svojim zidovima

Prilikom predstavljanja Facebook Graph Searcha, Mark Zuckerberg rekao je kako im je cilj svakom korisniku pružiti najbolje personalizirane novine.

Čini se kako u Facebooku već rade na tome.

Naime, kako piše Vator.tv, Zuckerberg i ekipa aktivno rade na razvoju aplikacije 'Reader' (ili Čitač) koja bi na jednom mjestu okupljala sve članke i linkove koje korisnici objavljuju na svojim zidovima.

Aplikacija bi trebala sličiti na mobilni magazin Flipboard i bila bi prije svega namijenjena pametnim telefonima i tabletima.

Prema dostupnim informacijama, na aplikaciji se radi posljednjih godinu dana, ali još nije poznato kad bi mogla biti predstavljena javnosti.

Razvoj 'Readera' samo je nastavak Facebookove filozofije razvoja servisa koji će na najjednostavniji način korisnicima omogućiti pregledavanje sadržaja koji objavljuju njihovi prijatelji.

No ono što je možda još važnije u cijeloj priči je činjenica da će 'Readerom' Facebook dobiti novu platformu za prikazivanje oglasa korisnicima.

Pogotovo nakon što su najavili kako više neće prikazivati 'sponzorirane' priče na zidovima korisnika.