u testiranju

Facebook opet ima novosti za Messenger, evo što dolazi

  • Autor: Lucija Adžić
  • Zadnja izmjena 11.07.2018 10:53
  • Objavljeno 11.07.2018 u 10:52
Facebook Messenger

Facebook Messenger

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tvrtka se s problemom lažnih vijesti i kontakata već uhvatila u koštac na svojoj platformi za dopisivanje Whatsapp, a sad je na red došao i Messenger

WhatsApp je već počeo označavati poruke koje smatra lažnim vijestima, a i njegov vlasnik Facebook ima sliče planove. Kako piše Motherboard, društveni div testira sustav koji će korisnicima reći jesu li poruke od onoga za koga misle da jesu. Facebook je potvrdio da provodi testove za takav alat.

Ideja je osigurati da poruke ne dolaze od drugih, nego od osobe s kojom razgovarate. Ako primite poruku na Messengeru, osobito od nekoga s kim do sada niste razgovarali, možda ćete primijetiti upozorenje koje će vas obavijestiti je li račun nedavno izrađen, upotrebljava li osoba Messenger bez povezanog Facebook računa, zemlju u kojoj je telefonski broj osobe registriran (na temelju kôda države) i ima li račun sličan naziv stvarnom Messenger kontaktu ili Facebook prijatelju.

Motherboard je objavio snimku zaslona multimedijalnog umjetnika Erina Gallaghera koja prikazuje poruku korisnika prijavljenog s ruskog broja. Upozorenje također pokazuje da je račun nedavno izrađen i da je broj različit od onog na računu za koji se lažno predstavlja.

U NEKOLIKO KLIKOVA

Ne želite da vas Facebook prati? Evo kako ga spriječiti

Pogledaj galeriju
4

Glasnogovornik Facebooka izjavio je za Engadget da su ti testovi dio stalnih napora tvrtke da iskorijeni lažna predstavljanja i prijevare putem Messengera, kao i da olakša prijenos pravih informacija.

'Iskušavamo novu značajku koja ljudima pruža više konteksta i upozorava na ljude s kojima se korisnici nisu prethodno povezali na Messengeru', napisao je glasnogovornik. 'Ovakvo će im upozorenje omogućiti da donesu informirane odluke o tome žele li ili ne žele razgovarati s tom osobom', piše Engadget.

  • +1

Galaxy Note 9 u pet boja

Izvor: Tech Advisor / Autor: Samsung

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!