ZAOKRET

Facebook odbacuje iPhone zbog Androida

26.11.2012 u 09:38

Bionic
Reading

Facebook je shvatio da će do 2016. broj uređaja na Androidu biti dvostruko veći od broja iPhonea, stoga je svoje zaposlenike pozvao na 'prebacivanje'

Facebook je krenuo u kampanju kojom svoje zaposlenike pokušava preobratiti s iPhonea na Android.

Kampanja je započeta još u kolovozu, no ovih dana u Facebookovom kampusu u Menlo Parku pojavili su se i posteri koji pozivaju zaposlenike da se prebace na Android.

Kako je za TechCrunch pojasnio glasnogovornik Facebooka, tvrtka je na početku dijelila iPhone svojim zaposlenicima.

Međutim ta se odluka pokazala lošom jer su se fokusirali na izradu kvalitetne aplikacije za Appleove mobilne telefone, a one za Android bile su na rubu iskoristivosti.

Rast broja Androida u svijetu natjerao je upravu Facebooka na promjenu smjera. Prema IDC-ovim projekcijama, do 2016. godine broj uređaja s Androidom bit će dvostruko veći od broja iPhonea.

Iako je službeni stav tvrtke da zaposlenici mogu birati između Androida i iPhonea, na posterima ih pozivaju da se 'prebace'.

Kampanja je očito imala barem nekog uspjeha. Naime sve više zaposlenika uz iPhone ima i Android, dok su neki u potpunosti prešli na Android.

Ako je suditi prema komentarima korisnika Facebooka na forumima, aplikacija za Android je postala nešto bolja nego u ranijim verzijama, no i dalje kaska za verzijom za iPhone.