servis za vijesti

Facebook News dolazi u još nekoliko zemalja, pogledajte gdje

26.08.2020 u 10:22

Bionic
Reading

Facebookov servis za vijesti uskoro će biti dostupan u Engleskoj, Francuskoj, Brazilu, Indiji i Njemačkoj

Facebook News, Facebookov servis za vijesti u SAD-u je počeo s radom u lipnju 2020., a uskoro dolazi u još nekoliko zemalja. Njemačka, Francuska, Indija, Brazil i Engleska nalaze se kao sljedeća mjesta na kojima će Facebook početi nuditi vijesti, prenosi MakeUseOf.

Facebook News je, podsjetimo, relativno nova Facebookova značajka, čak i u SAD-u. Usluga na korisnikovom Feedu objavljuje vijesti iz nekoliko tisuća različitih izvora. Facebook Newsu je moguće pristupiti isključivo putem Facebookove mobilne aplikacije za Android i iOS. Prema kompaniji, nova značajka je dovoljno usavršena da bi se mogla primjeniti i na međunarodnom tržištu.

Facebook, inače, u SAD-u plaća izvorima ako objavi njihovu vijest te istu praksu planira primjenjivati u ostatku svijeta. Prema Campbellu Brownu, Facebookovom potpredsjedniku globalnog partnerstva za vijesti, Facebook News će akomodirati potrebe svake države u kojoj bude prisutan.

Facebook će, prema objavi, pored suradnje s lokalnim izvorima vijesti također poštovati zakone i regulacije poput onih u Francuskoj koje se suprostavljaju tehnološkim kompanijama koje preuzimanju vijesti iz postojećih izvora. S obzirom da je Francuska na listi, pretpostavljamo da je došlo do neke vrste dogovora između zakonodavaca i američke društvene mreže.