VELIKA ANKETA

Facebook bi vam uskoro mogao postaviti pitanje, a sve kako bi poboljšao News Feed

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 26.04.2021 07:51
  • Objavljeno 26.04.2021 u 07:26
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Martin Mehes / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Anketa će popularnoj društvenoj mreži pomoći pri smanjivanju političkog sadržaja u korisničkim News Feedovima

Facebook nastoji popraviti News Feed. U najnovijem pokušaju, prenosi Engadget, kompanija je odlučila pitati korisnike za savjet - konkretno, kakav sadržaj bi oni htjeli vidjeti. Tijekom idućih nekoliko mjkeseci kompanija će korisnicima početi slati ankete o sadržaju njihovog News Feeda te ih pitati da li previše političkog sadržaja uzrokuje 'negativna iskustva'.

Kompanija će također pitati korisnike vide li sadržaj kao nešto 'inspirativno' te ih priupitati za druge teme poput kuhanja, sportova ili politike. Cilj, kažu iz Facebooka, pomoći je korisnicima da modificiraju svoj News Feed i prilagode ga svojim ukusima. Na razini cijelog Facebooka, doduše, kompanija želi ispraviti algoritme koje nadgledaju News Feed i koji polariziraju Facebookove korisnike.

Zuckerberg u isto vrijeme kaže da želi smanjiti količinu političkih sadržaja u News Feedu. 'Ljudi ne žele politiku i svađu kao glavna iskustva na Facebooku' rekao je u siječnju.

Facebook će pored anketa uvesti još jedan alat koji će korisnicima pružiti veću kontrolu nad onime što vide dodavanjem 'x' tipke za skrivanje objava. Usluga već dozvoljava skrivanje objava, no trenutno je zakopana duboko u izborniku '...', što znači da preko pola korisnika Facebooka za nju vjerovatno niti ne zna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!