NAKON KARTONA - PLASTIKA

Evo virtualne stvarnosti za vlasnike smartphonea

18.01.2015 u 03:33

Bionic
Reading

Virtualna stvarnost možda još nije potpuno lišena nedostataka, oko čega se naveliko raspravlja u igraćoj industriji, no to nije spriječilo mnogo proizvođača da predstave vlastite vizije i koncepte. XG VR naočale su jedan takav projekt, namijenjen korištenju s pametnim telefonima, neovisno o tome je li riječ o iPhoneu ili Nexusu 6

'Virtualna stvarnost je zabavna i vjerujemo da bi je svi trebali imati priliku isprobati', stoji u Kickstarter projektu kompanije I AM Cardboard. Baš kako ime i pretpostavlja, oni su autori različitih modela VR naočala za pametne telefone, napravljenih od kartona. Ipak, novi proizvod je plastičan, izdržljiviji i nešto skuplji.

Optika unutar XG VR naočala ima posebne zaštitne premaze (kao i one smanjuju odsjaj), a cijeli sustav pruža vidno polje od stotinjak stupnjeva. U sklopu Kickstarter kampanje, kompanija je tražila 20 tisuća dolara kako bi počeli s proizvodnjom plastičnog modela VR naočala, a do sada su skupili preko 45 tisuća dolara.

Cijena naočala je dosta niska za rane naručitelje (prvi su mogli ugrabiti komplet za svega 49 dolara) pa ne čudi da je projekt ispao vrlo uspješan. Prvi primjerci bi trebali stići u ruke potrošača u svibnju ove godine, a više o svemu je moguće pročitati ovdje.

360138,359737,352040,323470