samo uz plaćanje

Era Twitterovih plavih kvačica je gotova

21.04.2023 u 10:55

Bionic
Reading

Jedini način na koji ćete uskoro moći dobiti plavu kvačicu je da Elonu Musku i Twitteru počnete plaćati mjesečnu pretplatu

Čini se da je Twitter službeno ukinuo svoje stare plave kvačice, jedan od posljednjih ostataka ere prije dolaska Elona Muska. Kvačice koje je Twitter besplatno dijelio novinarima, poznatima i drugim javnim osobama pomagao je pri suzbijanju imitatora i spama, a Muskov Twitter ih je planirao ugasiti 1. travnja, piše TechCrunch.

Musk je 11. travnja na svojoj mreži napisao da se datum s prvog travnja prebacuje na 20. travnja, odnosno 420. Oba datuma, bez dvojbe, potvrđuju Muskov otvoreni prijezir prema onome što je Twitter nekad bio.

Uz odlazak zasluženih plavih kvačica, jedine osobe koje će imati ovu oznaku s osobe koje plaćaju mjesečnu pretplatu, kompanije te vladini dužnosnici i institucije. Nekad je na oznaci pisalo ovo:

Sad ih se, s druge strane, uglavnom treba kupovati. Pod objašnjenjem nove piše da je 'ovaj račun potvrđen zato jer je pretplaćen na Twitter Blue i zato jer je potvrdio svoj telefonski broj'.

Neki korisnici su očekivali nestanak plave kvačice ovog četvrtka vidjetli titrajuću plavu kvačicu dok je drugima ona u cijelosti nestala.