POKRENULI SURADNJU

Epic započinje novu eru Fortnitea s – Legom

08.12.2023 u 09:58

Bionic
Reading

Novom načinu igre može se pristupiti pokretanjem Fortnitea koji je besplatan za igranje na PC-u, PlayStationu, Xboxu i Switchu, izvijestili su iz Epic Gamesa

Popularna računalna igra Fortnite pokrenula je suradnju s Legom.

Izrada je uvijek bila ključni dio te online pucačine, koja ima više od 400 milijuna registriranih igrača. Sada su dodali potpuno novi mod, u kojem će igračice i igrači moći koristiti kocke Lego.

Čini se kako ih je nadahnuo Minecraft, jedne od najprodavanijih igara na svuijetu u kojoj je moguće graditi i izrađivati stvari u stilu lego kockica.

Novom načinu igre može se pristupiti pokretanjem Fortnitea - koji je besplatan za igranje na PC-u, PlayStationu, Xboxu i Switchu. Fortnite nudi više modova, ali njegov online Battle Royale je daleko najpopularniji, gdje se do 100 igrača natječe tko će ostati posljednji na nogama.

Minecraft je, s druge strane, igra preživljavanja u kojoj igrači grade strukture, kao i izrađuju alate i oružja.

Povratak korijenima

Kada je Fortnite prvi put objavljen, došao je sa sličnim načinom preživljavanja izrade, pod nazivom Fortnite: Save the World, koji je objavljen prije nego što je njegov Battle Royale uopće postojao.

Ali, izvanredna popularnost igre Fortnite: Battle Royale - nadahnute istoimenim japanskim triler filmom i igrom PlayerUnknown's Battlegrounds - potpuno je zasjenila ostale modove, pa je Fortnite sada većini poznat kao online pucačina s elementima izrade.

Snimke igranja pokazuju kako je svijet Fortnitea u ovom izdanju drastično drukčiji, a strukture i likovi temeljeni su na Legovim.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Lego

Između ostalog, moguće je graditi tor za ovce, uzgajati povrće i jesti oko logorske vatre, kao sjeći drveće radi materijala za gradnju. Iako bilježe 70 milijuna igrača mjesečno, u Epic Gamesu - koji stoji iza Fortnitea - želi još više pa ciljaju na publiku u rasponu od djece i tinejdžera do odraslih.

Lego je dosad izdao ogroman broj brendiranih igara, od Lego Islanda iz 1997. do Ratova zvijezda, Harryja Pottera i Marvela.

No, te su igre, slično kao i same kockice, gotovo uvijek ocijenjene kao prikladne za malu djecu. Fortnite, s druge strane, ima ocjenu PEGI 12 u Velikoj Britaniji i EU, što znači da se smatra prikladnim za djecu od 12 i više godina. Sličnu ocjenu ima i u SAD-u.

Stoga u Epicu kažu kako su radili na na roditeljskom nadzoru i sigurnosnim značajkama online kako bi bili sigurni da je igra prikladna za djecu, piše BBC.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.